Халфът на Барселона Френки де Йонг даде интервю за BBC,

...
Халфът на Барселона Френки де Йонг даде интервю за BBC,
Коментари Харесай

Френки де Йонг: Когато Меси те съветва, го слушаш, защото той е най-добрият

Халфът на Барселона Френки де Йонг даде изявление за BBC, в което бяха наранени много тематики. Нидерландецът показа какво е да играеш с Лионел Меси, за какво е избрал точно Барса и по какъв начин се отнася към деянията на расизъм във футбола.

" Мечтаех да мина в Барселона. Това беше обичаният ми задграничен от тим и когато разбрах за интереса от тяхна страна, не се колебах. Първоначално ми се струваше, че от Барса не държат непременно да ме купят, само че в хода на диалозите ми обясниха, че ще имам задоволително игрово време и ще получа опция да се преборя за титулярно място ", сподели Де Йонг, който избра каталунците пред Манчестър Сити, Пари Сен Жермен и Ювентус.

" Президентът Бартомеу приказва с мен за другите клубове, които ме желаеха, за работата на Гуардиола в Барса. Той ми сподели, че Пеп е най-великият треньор, само че добави, че в случай че желая да се любувам на живота, би трябвало да играя в Барселона. Понякога, когато отидеш на подготовка, поглеждаш какъв брой е хубаво времето и си казваш, че си мечтал за това от дете. Щастлив съм ", призна някогашният футболист на Аякс.

" В Барса ролята ми е друга от тази в Аякс и националния тим, тъй като играем с двама опорни полузащитници. Трябва да се приспособя. Засега всичко върви обикновено, само че мога и по-добре. Най-силен съм, когато не съм нито очебийно отбранително насочен, нито прекомерно изтеглен напред ", изясни нидерландецът.

" Ако Меси приказва с теб и ти дава препоръки, би трябвало да го слушаш, тъй като той е най-хубавият футболист в света, освен това с доста пред другите. Ако те поучава, слушаш. Понякога ми споделя да играя малко по-назад или пък по-близо до тъчлинията. Това са елементи, само че те са значими ", сподели младият халф.

" Тъжно е, че расизмът още съществува. Не мога да си показва, че има хора, които мислят по този метод. Странно е. В нашия тим има футболисти от Южна Америка, Нидерландия, Испания, от целия свят... И всички се разбираме. Цветът на кожата и това къде си роден няма значение. Спортът може да играе огромна роля в битката с расизма, тъй като разрешава посланията да доближат до голям брой хора ", посочи Френки Де Йонг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР