Халфът на Аякс Джордан Хендерсън се надява Юрген Клоп да

...
Халфът на Аякс Джордан Хендерсън се надява Юрген Клоп да
Коментари Харесай

Хендерсън се надява Клоп да се наслади на приказен край в Ливърпул

Халфът на Аякс Джордан Хендерсън се надява Юрген Клоп да се наслаждения на " баснословен " край в Ливърпул. Германецът разгласи проекта си да напусне " алените " в края на сезона, поставяйки завършек на сполучлив деветгодишен престой.

Хендерсън, който напусна " Анфийлд " през лятото за спорно прекосяване в Саудитска Арабия, беше съществена част от триумфа на Клоп, спечелвайки осем трофея, в това число Шампионската лига и Висшата лига.
 Салах зарадва Ливърпул преди дербито с Манчестър Сити
Салах зарадва Ливърпул преди дербито с Манчестър Сити

Египтянинът най-вероятно ще бъде на линия за мача на " Анфийлд "

Прощалната обиколка на Клоп към този момент видя Ливърпул да печели купа, защото те подвигнаха Карабао Къп предишния месец и те към момента се борят за Висшата лига, Лига Европа и ФА Къп.

33-годишният Хендерсън, който приказва преди мача на Аякс от Лига на конференциите против Астън Вила в Амстердам в четвъртък, желае Клоп да се наслаждения на съвършеното изпращане.

" Юрген прекара необикновено време в Ливърпул, всичко, което постигнахме, беше с помощта на него. Той реализира всичко, когато пристигна и се надявам краят на историята да е приказка за него и момчетата, тъй като всички го заслужават. Всички те работят толкоз интензивно, предишният сезон беше толкоз сложен в доста разнообразни аспекти на терена и отвън него, тъй че този сезон да върви толкоз добре, толкоз се гордея с тях.

Бях капитан дълго време там. Всички от тима към момента се усещат като мои братя. Като ги виждам да се оправят толкоз добре, толкоз съм горделив от резултатите им и в действителност желая да ги видя да завършат сезона по метода, по който играха през цялата година ", съобщи Хендерсън.

Полузащитникът имаше лично прочувствено изпращане от " Анфийлд " през лятото, напускайки след 12 сезона за мощно подложен на критика трансфер в Саудитска Арабия. Престоят му в Близкия изток беше къс, откакто той се завърна в Европа с прекосяване в Аякс през януарския трансферен прозорец.

Хендерсън, който сигурно щеше да получи игрово време заради рецесията с травмите на Ливърпул, не съжалява.

" Поглеждайки обратно, мисля, че това беше подобаващият миг за мен като състезател, само че също и за тях като тим и за тях като клуб, колкото и да болеше това по това време ", сподели той.

" Бях доста прочувствен. Поглеждайки обратно към този интервал от време в този момент, е елементарно да се види, че това беше вярното решение, взето от мениджъра и клуба. Това беше най-хубавото решение да освежим нещата ", добави Хендо.

Преминаването на Хендерсън в Аякс може да резервира очакванията му да влезе в тима на Англия за Евро 2024.

Селекционерът Гарет Саутгейт следи дебюта на Хендерсън и поддържа постоянен контакт, само че не е дал никакви гаранции, че ще бъде в тима за другарските мачове с Бразилия и Белгия този месец или по-късно.

" Беше в действителност хубаво за Гарет да пристигна и да гледа мача, това беше моят дебют против добър съперник. Беше добре за него да пристигна и да види, че ме държи под око. Определено усещам, че мога да предложа нещо на националния тим, само че би трябвало да играя и да си правя работата тук, това е главният ми фокус.

Но просто би трябвало да продължа да играя добре тук и да подкрепям форма и се надявам, че ще получа опцията да го направя, тъй като да играя за моята страна е голямо нещо и постоянно е било ", приключи Джордан Хендерсън.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР