Халфът на Арсенал Месут Йозил е премахнат от китайската версия

...
Халфът на Арсенал Месут Йозил е премахнат от китайската версия
Коментари Харесай

Премахнаха Месут Йозил от PES 2020 в Китай

Халфът на Арсенал Месут Йозил е отстранен от китайската версия на играта Pro Evolution Soccer 2020. Това се случи откакто той разкритикува Китай по повод третирането на Уйгурските мюсюлмани.

Йозил назова Уйгурите „ войни, които се съпротивляват на преследването “ посредством акаунт в Twitter. Критиката му бе отправена както към китайското държавно управление, по този начин и към мълчанието на останалите мюсюлмани.
NetEase, компанията която популяризира Pro Evolution Soccer в Китай, заяви, че немският състезател е отстранен от три настоящи гейминг заглавия в страната.
„ Германският футболист Йозил разгласява рискови позиции за Китай в обществените мрежи. Думите му нараниха възприятията на китайските почитатели и нарушиха духа на обич и мир, който носи спорта. Ние не разбираме това, не го одобряваме и не го прощаваме. “, написа компанията в послание във връзка обстановката.

Арсенал се разграничи от думите на играча си, защото клуба не се занимава с политически позиции. Външното министерство на Китай разгласи, че 31-годишният Йозил се е подвел от подправени вести.

Уйгурите са тюркско етническо малцинство в Китай. Произлизат от Централна и Източна Азия. Представляват едно от 55-те публично приети етнически малцинства в Китай. Но съгласно управляващите те са районно малцинство в границите на мултикултурна нация. Китай отхвърля да одобри концепцията за определянето им като хора, които са исторически локални жители на земите, които обитават.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР