Халфът на Арда - Лъчезар Котев, даде интервю за Gong.bg,

...
Халфът на Арда - Лъчезар Котев, даде интервю за Gong.bg,
Коментари Харесай

Лъчезар Котев: Мястото на Арда е в Топ 6, Кърджали е благоприятно място за развитие на млади футболи

Халфът на Арда - Лъчезар Котев, даде изявление за Gong.bg, в което приказва за подготовката и задачите пред клуба. Той е на мнение, че кърджалийци имат място в Топ 6 след края на постоянния сезон, а също така си пожела и нов край за SESAME Купа на България. Какво промени Александър Тунчев в тима и в неговата игра, както и къде би желал да играе като идната стъпка в кариерата си, вижте в изявлението на 25-годишния полузащитник. 

Намирате се в средата на подготовката, в този момент ви следва лагер в Турция, а и победихте с 5:0 Димитровград. Как се чувстваш?

- Нормално върви всичко. Две седмици наблягахме на физическата подготовка, тренирахме по два пъти дневно. Имахме тежки тренировки. Мисля, че свършихме добра работа. Сега в Турция може да наблегнем повече на тактичност, механически неща от футболната игра.

Арда прави сериозна селекция – взехте Абубакар Тунгара, Радослав Цонев и Преслав Боруков. Свикват ли новите играчи с ситуацията и с условията в клуба?

- Да, оправят се добре новите момчета. Те са футболисти, които са се потвърдили в родното състезание. Мисля, че ще бъдат от огромна изгода на тима. С тях ще можем да преследваме по-високи цели през новия полусезон.

Ръководството си сложи за цел седмото място. Постижимо ли е? Какво би трябвало да подобрите, с цел да го постигнете?

- Лично моята цел е да стигнем до първата шестица, в случай че можем. Мисля, че мястото ни е там. Ако опциите ни не разрешат, ще нападаме седмото място, което да ни води на бараж. Какво би трябвало да подобрим? Трябва да съумяваме да затваряме мачовете си. През първия полусезон имаше мачове, в които или водим или резултатът е еднакъв, а ние не можем да задържим успеха или равенството. Дори точка да е, отново е по-добре от загуба.

Продължавате напред и за SESAME Купа на България. Имате ли приоритет или ще хвърлите сили както в шампионата, по този начин и за Купата?

- И на двата фронта ще се борим. За Купата нещата ни се развиват сносно. С една победа над ЦСКА 1948, който мисля, че е реализуем съперник, изключително вкъщи, отиваме на полуфинал. Там към този момент нищо не се знае. Защо да не стигнем до край, както беше преди две години?

От лятото имате нов треньор в лицето на Александър Тунчев. Какво ново даде той на Арда?

- Може би той се стреми да усъвършенства динамичността в нашата игра. Това е главното нещо, което се вижда като смяна при нас от началото на сезона. Мисля, че това е нещо, което успяхме да развием. Има и още накъде несъмнено. С всяка минала подготовка се оправяме все по-добре. Мисля, че през втория полусезон този аспект от играта ще ни се получава доста по-добре.

До момента правиш доста мощен сезон – 17 мача, 3 гола и 3 асистенции. Какво самият ти усъвършенства в своята игра, с цел да стигнеш до тези индикатори?

- Може би се промени това, че до преди идването на Александър Тунчев ние играехме с един отбранителен халф. Това бях аз. Сега той залага на двама отбранителни полузащитници и имам малко повече независимост да се включвам в предни позиции. Оттам пристигнаха и тези индикатори. Започнах да изстрелвам и малко повече от приблизително и далечно разстояние.

Какви цели си поставяш през 2023 година в персонален проект?

- На първо място да нямам травми през тази година. Поставям си цел да играем край за Купата. Това е едно хубаво възприятие, което желая да изпитам още веднъж.

Намери ли мястото си в Арда?

- Кърджали несъмнено е удобно място за развиване на млади футболисти. Мисля, че аз попаднах при щастливо стичане на събитията, само че съм благополучен, че се случи по този начин. Имаме схващане от страна и на почитателите, и на управлението. Нямаме никакво напрежение. Имаме си сложени цели, само че не е казано, че всичко е непременно. Това може би ни оказва помощ да израстваме, тъй като има още много млади момчета в тима.

Арда, както и Септември, дават най-вече път на младите футболости у нас. Това дава ли ви преимущество под някаква форма, а и тласък да се развивате?

- Това би трябвало да послужи и като образец за другите тимове, тъй като се вижда, че в школите има много момчета, към които би трябвало да се подходи с малко повече схващане и самообладание. Само по този начин нещата ще се случат.

Гледаш ли към националния тим, изключително в този момент, когато Младен Кръстаич дава път на доста млади футболисти?

- Честно казано съм фокусиран върху персоналното си показване. Много не мисля върху тематиката „ народен тим “. Ако пристигна повиквателна, несъмнено, че ще се отзова и ще се веселя.

Има ли шампионати в Европа, които следиш и искаш да играеш?

- Следя огромните шампионати. Най-много ми подхожда британското поради динамичността и скоростта на игра. Като цяло мисля, че бих желал да играя в Австрия или Белгия като последваща стъпка в кариерата си.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР