Халфът Джамал Мусиала отпадна от групата на националния отбор на

...
Халфът Джамал Мусиала отпадна от групата на националния отбор на
Коментари Харесай

Германия без Мусиала, Хаверц иска победи

Халфът Джамал Мусиала отпадна от групата на националния тим на Германия за идните интернационалните мачове поради болки в региона на гърба, оповестяват от локалната футболна федерация ДФБ.

" Джамал Мусиала няма да бъде разполагаем на селекционера Ханзи Флик за другарските дуели с Япония и Франция поради проблеми в гърба. Той няма да бъде с тима на лагера, както се очакваше в началото ", оповестиха от ДФБ.

Бундестимът се събра на лагер във Волфсбург в понеделник, а мачът с японците е в събота. Мусиала трябваше да дойде в сряда, само че присъединението му към състава бе отсрочено за четвъртък.

Той получи повиквателна предходната седмица, макар че има разтежение и не е играл от края на август. Флик се надяваше той да е на негово разположение за контролата с Франция на 12 септември.

Германия не играе в европейските квалификации като хазаин на шампионата през идната година, а съгласно Кай Хаверц той и съотборниците му в Бундестима не са получили задоволително поддръжка на последния Мондиал.

В Катар тимът отпадна още в груповата фаза, както се случи и в Русия 2018.

" За нас, футболистите, почитателите са доста значими, защото те ни дават спомагателни сили ", сподели Хаверц на конференция през днешния ден.

" Други тимове получиха голяма поддръжка на международното състезание, което на нас ненапълно ни липсваше. Феновете би трябвало да бъдат 12-ият състезател и да бъдат опора на тима в сложните моменти. Ние не усещаме 100-процентова поддръжка когато и да е на мача. Опитваме обаче да играем по-добре, с цел да върнем доверието на последователите в тима. Това може да се случи единствено с победи ".

Халфът Юлиан Брант добави, че тимът и селекционерът Ханзи Флик вършат всичко по силите си, с цел да се приготвят за идния мач против Япония.

" Ханзи Флик имаше доста неща на главата си в последните седмици и даже месеци. Мисля, че той се оправя доста добре с всичко и знае какво би трябвало да направи ", съобщи той.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР