Халеп: Титлата на Ролан Гарос показва защо съм номер 1Симона

...
Халеп: Титлата на Ролан Гарос показва защо съм номер 1Симона
Коментари Харесай

Халеп: Титлата на Ролан Гарос показва защо съм номер 1

Халеп: Титлата на Ролан Гарос демонстрира за какво съм номер 1
Симона Халеп има вяра, че триумфът й на шампионата от Големия шлем Ролан Гарос демонстрира, че румънката неслучайно е водач в международната класация при дамите. 26-годишната тенисистка съобщи, че играе по-освободено и е подготвена да нападна нови трофеи от най-престижните тенис съревнования.

,,Мечтата ми беше да стана номер 1 в света и съумях да го сторя предходната година. Следващата ми цел беше да печеля шампионат от Големия шлем и го реализирах в Париж, а някои споделят, че това е показателно, с цел да си на първата позиция в света. С това беше обвързвана мотивацията ми и съм щастлива, че реализирах и двете. Сега не усещам напрежение, просто естествените нерви по време на даден мач. Искам, несъмнено, да спечелвам всякога, когато изляза на корта. Не мисля, че беше пагубно, че изгубих още в първия кръг на Ю Ес Оупън. Направих отлична подготовка за шампионата, като завоювах в Канада и играх край в Синсинати в поредни седмици. Бях изпълнена с убеденост, само че на шампионатите от Големия шлем нещата не се получиха по този начин, както бих желала. На Уимбълдън бях изтощена след триумфа си на алените кортове на Ролан Гарос и макар че имах мачбол в третия сет против Су-вей Хсие, изгубих дуела. В Ню Йорк Канепи просто изигра съвършен мач и не ми остави никакви шансове. Чувствам, че играта ми е на едно доста положително равнище, само че никой не знае какво ще се случи. Искам просто да остана съсредоточена и да давам най-хубавото от себе си “.

Халеп приказва и за купата на Наоми Осака над Серина Уилямс на миналия Ю Ес Оупън и спорните обстановки, които породиха във втория сет сред американката и съдията на стола Карлос Рамос.,,Не виждам разлика сред мъжкия и женския тенис. Не желая да разясня обстановката сред Серина и съдията на стола, била съм глобявана за строшаване на ракета. Съдиите на стола почитат разпоредбите и се пробват във всеки един миг да ги съблюдават, по тази причина не мисля, че има разлика дали си мъж или жена, разпоредбите са за всички. Осака преди малко завоюва Голям шлем. Тя е доста добра тенисистка, доста млада и мощна, чака я ярко бъдеще и несъмнено ще бъде огромна опасност на финалите на WTA. Те са голямо предизвикателство, защото са последният шампионат откалендара и ти е нужна спомагателна сила, с цел да се оправиш с тежките срещи. Не съумях да се оправя добре при последните ми три участия, по тази причина задачата ми е да мина груповата фаза и да доближи до полуфиналите. Знам, че ще бъде мъчно “, приключи румънката.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР