Хакнатият преди дни тръбопровод в САЩ Colonial Pipeline е възобновил

...
Хакнатият преди дни тръбопровод в САЩ Colonial Pipeline е възобновил
Коментари Харесай

Хакнатият Colonial Pipeline отново заработи

Хакнатият преди дни водопровод в Съединени американски щати Colonial Pipeline е възобновил активността си в сряда, съобщи Business insider.

" След рестартирането ще са нужни няколко дни, до момента в който веригата за доставка на артикули се възстановява. Някои пазари, обслужвани от Colonial Pipeline, могат да изпитат или не престават да изпитват периодически спирания на обслужването по време на стартовия интервал ", предизвестиха от компанията. Colonial ще достави толкоз гориво, колкото е допустимо безвредно и ще продължи да го прави, до момента в който пазарите се възстановяват ", прибавиха, като прецизираха още, че се организират разнообразни оценки на сигурността, до момента в който възобновява активността си.

Припомняме, че с цел да изпълнят резервоарите от намаляващия брой бензиностанции, продаващи гориво, пренебрегвайки молбите на държавното управление хората да не се запасяват, откакто прекъсването на основния районен водопровод навлезе в шестия си ден.
 В Съединени американски щати видяха връзка с Русия в хакерската офанзива против тръбопроводната компания
В Съединени американски щати видяха връзка с Русия в хакерската офанзива против тръбопроводната компания

Група хакери, наричащи себе си DarkSide

Междувременно междинната национална цена на бензина се повиши до над 3 $ за галон през днешния ден, най-високата от октомври 2014
Всичко за Вашата сватба
година, заяви Американската автомобилна асоциация.

Администрацията на американския президент Джо Байдън прикани американците да не се запасяват с гориво по време на спирането на тръбопровода, като акцентира, че паническото пазаруване единствено ще ускори спиранията на доставките в бензиностанциите, които изпитват усложнения да получат нови доставки. Тя също по този начин предизвести американците да не пълнят найлонови торби с бензин , откакто обява в " Туитър " сподели, че някои го вършат.

Хакерите, стоящи зад хакерската атака против най-голямата американска тръбопроводна компания Colonial Pipeline, Това заяви преди дни CNN, базирайки се на източници измежду някогашни чиновници на американската администрация, работили в региона на киберсигурността.

По-рано беше обявено, че група хакери, наричащи себе си DarkSide , може да стоят зад офанзивата. По информация на CNN групата произлиза от Русия . Според източниците на малкия екран участващите в нея хакери не правят набези в рускоезични страни.
 Паникьосани американци се тълпят по бензиностанциите, не слушат управляващите да не се запасяват с гориво
Паникьосани американци се тълпят по бензиностанциите, не слушат управляващите да не се запасяват с гориво

След хакерската офанзива, спряла значим водопровод, осигуряващ с гориво Източното крайбрежие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg