Хакерските атаки зачестяват, като същевременно се увеличават и загубите, които

...
Хакерските атаки зачестяват, като същевременно се увеличават и загубите, които
Коментари Харесай

Хакерските атаки носят все по-големи загуби

Хакерските офанзиви зачестяват, като в същото време се усилват и загубите, които компаниите търпят. Това демонстрират резултатите от изследване на IBM Security, представено от SiliconAngle.

Проучването открива, че междинната загуба се усилва с 15% за последните три години и доближава 4.45 млн. $ на пробив. В тази сума влизат директните и косвените разноски. Анализирани са хакерски офанзиви против 553 организации по целия свят в интервала март 2022 година - март 2023 година

Данните сочат, че откриването и отбраната стават все по-трудни и по-скъпи - разноските за тези действия са скочили с 42% за последните три години. Това е и най-големият дял от разноските около един пробив, като от ден на ден организации минават към по-задълбочени следствия.

Според отчета, фирмите са раздвоени по какъв начин да се оправят с хакерските офанзиви. 95% от интервюираните споделят, че към този момент са станали жертва на повече от един пробив. 57% от тях са склонни да трансферират разноските към клиентите и потребителите, вместо да усилят вложенията за сигурност.

Изкуственият разсъдък оказва помощ на организациите да понижат времето за справяне с пробивите. Освен това компаниите, които употребяват AI за киберсигурността си, регистрират и по-малки загуби, приблизително с 1.8 млн. $.

Фирмите постоянно се тормозят да уведомят управляващите, че са жертва на пробив. Оказва се обаче, че съгласно изследването, в случай че една компания не уведоми управляващите, тя губи спомагателни 470 000 $ и удължава времето за справяне с пробива приблизително с 33 дни.

Друг огромен проблем е, че единствено към 33% от пробивите биват засичани от самите компании. В множеството случаи те просто получават съобщение от самостоятелен проверяващ или от самите причинители. Когато самите хакери уведомят жертвата, нормално това води до близо 1 млн. $ по-голяма загуба и 80 дни повече време за справяне с казуса.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от  и .

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР