Хакерската групировка Anonymous обяви кибервойна на Русия във връзка с

...
Хакерската групировка Anonymous обяви кибервойна на Русия във връзка с
Коментари Харесай

Anonymous обявиха кибервойна на Русия заради Украйна

Хакерската формация Anonymous разгласи кибервойна на Русия по отношение на експанзията на Москва в Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 909
" Колективът на Anonymous публично афишира война на съветското държавно управление ", обявиха от групировката в акаунта си в Туитър. Съобщението е съпроводено с хаштага " Украйна ".

The Anonymous collective is officially in cyber war against the Russian government.
— Anonymous (@YourAnonOne)
 

От групировката също поеха отговорност за офанзива против рускоезичния вид на уеб страницата на държавната медия на Москва  RT (по-рано Russia Today, считана за флагман на пропагандата на Кремъл). Към 9 часа и 40 минути българско време уеб сайтът не бе наличен.

Руските управляващи оповестиха, че през последните два дни са уеб сайтове на институции и огромни компании са подложени на невиждан хакерски напън. " Броят на хакерските атаки, които сме принудени да отразяваме, се е нараснал фрапантно. Над една четвърт от нападенията (27%) идват от Съединени американски щати ", обявиха от Федералната работа за сигурност в Москва.

По-рано Ройтерс заяви, че министерството на защитата в Киев е призовало украински хакери да се включат в киберзащитата на значими уеб сайтове на страната  

Газета.ру от своя страна написа, че хакери, работещи за Киев, посредством офанзиви са събрали 600 000 щатски $. " Парите са преведени в бюджета на украинските въоръжени сили ", добави основаната в Москва медия.

Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 909  Руски национал: Не на войната! Руски национал: Не на войната!  Посланикът на Беларус в България: Ситуацията в Украйна е следствие на безразсъдната политика на Запада Посланикът на Беларус в България: Ситуацията в Украйна е следствие на безразсъдната политика на Запада  Ректорът на УНСС: Русия може да откри метод да заобиколи глобите Ректорът на УНСС: Русия може да откри метод да заобиколи санкциите
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР