Хакерската атака продължава - четвърти ден училища в страната получават

...
Хакерската атака продължава - четвърти ден училища в страната получават
Коментари Харесай

Отново сигнали за бомби в много училища в страната

Хакерската офанзива продължава - четвърти ден учебни заведения в страната получават сигнали за сложени взривни устройства. Днес заплашителни мейли за сложени взривни устройства са получени в десетки учебни заведения във Варна, Добрич, Бургас, Велико Търново, София и Стара Загора.

18 варненски учебни заведения са получили електронни известия за бомба. Мейлите са получени към 9 часа. Сградите са тествани от чиновници на полицията. Учебният развой не е прекратен.

Бомбените закани стигнаха и до Пловдив . Еднакво по наличие известие със опасност е получено на електронните пощи на учебни заведения в града, оповестяват от полицията. В част от образователните заведения е почнала евакуация по преценка на управленията. Предприемат се инспекции от страна на полицията. В учебно заведение " Паисий Хилендарски " към този момент е взето решение учениците от втората промяна да не организират занятия.

Снимки: Димитър Димитров







В 7 учебни заведения в община Стара Загора са подадени по едно и също време сигнали за бомби. Такъв има постъпил и в учебното заведение в село Хрищени. Всички сигнали са постъпили по имейл на електронните пощи на образователните заведения.

Анонимните сигнали за бомби, са изпратени като заплашителни, еднотипни, адресирани като „ значимо известие ". Навсякъде са изпратени полицейски екипи. Предприети са дейности по процедура. Учениците и личният състав на учебните заведения са евакуирани. На място в едно от застрашените заведения е комисар Лазар Христов – шеф на регионалната дирекция на полицията.

Вижте видеото от Стара Загора:

В няколко учебни заведения в София също са получени заплашителни мейли.

В Бургас по последна информация 14 учебни заведения са получили закани. Затворили са единствено 5.

Заплашителни известия на служебната е-поща са получени в 10 съществени и начални учебни заведения в Ямбол . Заплаха е получена и в една от гимназиите в града.

Това са образователните заведения, които и през вчерашния ден получиха закани за сложени взривни субстанции. Новите известия са с друг и много стеснителен текст, разясняват шефовете на учебните заведения. В едно образователно заведение занятията ще продължат до обяд.

В друго ще имат изнесени образователни занятия. Ръководството на едно учебно заведение към момента не е взело решение дали ще бъдат прекратени занятията.

Ученици и чиновници от 7 образователни заведения са евакуирани от учебните заведения, които през днешния ден са възобновили от сутринта образователните занятия. На места образователният развой не е започвал поради условието постройките да останат затворени за 24 часа.

Екипи на полицията още веднъж са в образователните заведения, където има получени заплашителни известия. Директори и учители са обезпокоени за прекратения образователен развой, защото не може да се премине към онлайн образование.

Ръководствата на учебни заведения упорстват за правене на протокол за деяние при сходни обстановки, с цел да не бъдат ощетени учениците.

Очаквайте детайлности!

По тематиката работи екип на Българска национална телевизия: Иван Янев, Надежда Сутрева, Росица Колева, Давид Сукнаров, Румяна Стефанова


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР