Хакерска мрежа, действаща в цял свят, е нападнала преди време

...
Хакерска мрежа, действаща в цял свят, е нападнала преди време
Коментари Харесай

Хакери нападнаха Формула 1

Хакерска мрежа, настояща в целия свят, е нападнала преди време няколко тима от Формула 1, както и сериозна част от чиновниците им, като задачата е била достъп до електронните пощи и профилите им в обществените мрежи.

Хакерската мрежа е известна с името WhiteInt и се счита, че е основана в покрайнините на индийския град Гуруграм - един от новите софтуерни центрове на страната, като задачите й са били над 100. Разследването на тази хакерскса офанзива е дело на английския вестник The Sunday Times и Бюрото за проверяваща публицистика и то разкри, че индийските хакери са били наети от английски компании.

Сред жертвите на фишинг акцията са основният пълководец на Алфа Ромео Рут Бъскоумб и актуалният началник на Алпин Отмар Шафнауер, като офанзивата е била по времето, когато той беше отпред на Астън Мартин.
 Карлос Сайнц: 2022 беше призрачен сезон! Карлос Сайнц: 2022 беше призрачен сезон!
Извън Формула 1 хакерите са стигнали до английски депутати, президента на Швейцария, политическия анализатор на Военновъздушни сили Крис Мейсън и политически деятели, които осъждат режима в Катар, което също дава насоки за това от кое място е пристигнала поръчката.
 Ще отпадне ли Китай от календара на Формула 1 за 2023 година? Ще отпадне ли Китай от календара на Формула 1 за 2023 година?
Все още няма засегнатите от хакерските офанзиви във Формула 1 не са коментирали какви са били провалите.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР