Хакерска атака, идваща от Русия, е била предприета срещу сайта

...
Хакерска атака, идваща от Русия, е била предприета срещу сайта
Коментари Харесай

Прокуратурата съобщи за неуспешна хакерска атака от Русия срещу сайта ѝ

Хакерска офанзива, идваща от Русия, е била подхваната против уеб страницата на прокуратурата по-рано в събота (11 февруари). Атаката е била несполучлива, увери представителят на основния прокурор Сийка Милева, представена от Българска телеграфна агенция.

Малко преди 13 часа към уеб страницата на държавното обвиняване са били регистрирани опити за по едно и също време влизане, неведнъж преизпълнен открития предел. След засичането на DDoS офанзивата, админите на уеб страницата са присъединили спомагателни отбрани, които не са разрешили блокирането на страницата.

 Руските хакери от Руските хакери от " Килнет " нападнаха уеб страницата на българското разузнаване

Прокуратурата щяла да се самосезира и ще разпореди инспекция, която да извършат Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) и Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " ((ГДБОП), посочи Милева.

Преди три месеца уеб сайтът на българската прокуратура беше още веднъж нападнат, като тогава отговорност за офанзивата пое съветската хакерска група KillNet, която стана известна с няколко офанзиви против държавни институции и частни компании в няколко страни по време на нашествието на Русия в Украйна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР