Хакерите, които са предприели кибератака срещу Ирландската национална здравна служба

...
Хакерите, които са предприели кибератака срещу Ирландската национална здравна служба
Коментари Харесай

Хакери разбиха системата на Ирландската национална здравна служба

Хакерите, които са подхванали хакерска атака против Ирландската национална здравна работа (HSE), няма да получат откупа, които са поискали за възобновяване на компютърните системи на HSE. Това заяви в събота английският вестник The Financial Times, базирайки се на представител на Службата.
„ Иска се откуп, който в сходство с настоящата държавна политика, няма да бъде заплатен “, се споделя в изказването, получено от вестника, написа още организация " Фокус ".
 Финландия: Китайски хакери са атакували нашия парламент Финландия: Китайски хакери са атакували нашия парламент
Властите във Финландия оповестиха, че са наблюдавали хакерска атака против Народното събрание на страната предходната година от страна на хакерска група, с...
В петък на страницата си в Twitter HSE разгласи, че е подложен на огромна хакерска атака благодарение на вирус-рансъмуер, който блокира достъпа до компютрите с искане за откуп. ИТ системите в опазването на здравето са краткотрайно изключени, с цел да се предпазят от хакери и да се извърши оценка на вредите
Според последните данни службите за незабавна здравна помощ и множеството лечебни заведения в страната работят както нормално, само че в доста клиники са анулирани неспешните часове, в това число за пациенти с рак, които се нуждаят от лъчева терапия. Програмата за имунизация против ковид протича по проект, само че понастоящем не е допустимо да се уговори час за тестване посредством системата на HSE.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР