Хакерите, извършили кибератака срещу Агенцията по лекарствата на ЕС (EMA),

...
Хакерите, извършили кибератака срещу Агенцията по лекарствата на ЕС (EMA),
Коментари Харесай

Хакери са получили достъп до данни за ваксината на "Пфайзер" и "Байонтех"

Хакерите, направили хакерска атака против Агенцията по медикаментите на Европейски Съюз (EMA), са получили достъп до някои документи за имунизацията против ковид на " Пфайзер " и " Байонтех " се споделя в изказване на втората компания.

Вчера Европейската организация по медикаментите разгласи, че е била подложена на хакерска атака.

" Ние бяхме осведомени от Европейската организация по медикаментите (EMA), че е била подложена на хакерска атака и че е получен противозаконен достъп до някои документи, свързани с нормативното показване на претендента за ваксина " Пфайзер " и " Байонтех " BNT162b2, които са били съхранявани на сървъра на EMA ", се споделя в изказването.

" Понастоящем чакаме спомагателна информация и ще отговорим съответно и в сходство със законодателството на Европейски Съюз ", допълват фирмите.

Агенцията на Европейски Съюз по медикаментите, свързани с пандемията от ковид, е органът, виновен за изследването на данните по тестването на новосъздадени коронавирусни ваксини в Европейски Съюз. Тя също дава своите мнения по отношение на изследваните медикаменти и рекомендациите за потреблението им на вътрешния пазар на Съюза.

През ноември немската компания " Байонтех " и американският фармацевтичен колос " Пфайзер " оповестиха сполучлива трета фаза от клинични изпитвания на лична ваксина, посочила към 95% успеваемост в предотвратяването на зараза с COVID-19.

Това не е първият път, когато информация, обвързвана с коронавирусни ваксини, е обект на киберпрестъпници. Миналия месец " Майкрософт " съобщи, че е засякла опити на подкрепяни от страните им съветски и севернокорейски хакери да откраднат скъпи данни от водещи фармацевтични компании и откриватели на ваксини. Според " Майкрософт " множеството от задачите - ситуирани в Канада, Франция, Индия, Южна Корея и Съединените щати - са били " директно ангажирани с проучване на ваксини и лекуване на COVID-19 ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР