Хакери твърдят, че разполагат с данни на 120 млн. потребители

...
Хакери твърдят, че разполагат с данни на 120 млн. потребители
Коментари Харесай

Хакери откраднали данни на 120 млн. потребители на Фейсбук, предложили акаунти по 10 цента

Хакери настояват, че разполагат с данни на 120 млн. консуматори във Facebook. Те предложили профили за обмен на цена от 10 цента, заяви съветската работа на Би Би Си.

През август е регистриран уебсайт с име Fbserver – на името на пакистанец, само че за контакт е посочена поща в съветския mail.ru.

Месец по-късно в хакерски конгрес консуматор предлага 120 млн. Facebook профила за по 10 цента.

Част от информацията се появява и гратис, точно на Fbserver - информация за 257 000 профила, като при 81 000 от тях са налични даже персоналните известия.

Руската работа на Би Би Си не може да удостовери, че хакерите фактически имат данни от 120 млн. акаунта, само че се свързали с част от потребителите, чиито персонални известия са оповестени, и те удостоверили, че това са техни профили и известия.

В началото на октомври Fbserver стопира да работи, само че на два пъти се появяват негови " клонинги ".

От компанията за киберсигурност Digital Shadows са създали разбор на хилядите качени на хакерския уебсайт профили и измежду тях има хора от целия свят.

Най-много обаче са потребителите от Украйна - 47 000 профила, и Русия - 12 000 профила, по тази причина експерти виждат съветска диря в хакерската офанзива.

От Facebook оповестиха, че са осведомени с проблема, само че по думите им в тази ситуация не става въпрос за следващ пробив на сигурността.

От компанията прецизираха, че са се свързали с компанията притежател на браузърите и с управляващите, и зловредните разширения към този момент са свалени, а данните в тях са недостъпни.

Според компанията няма връзка сред пробивите на сигурността през последните месеци и този случай./оффневс.бг
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР