Хакери са върнали почти половината от откраднатите над 600 млн.

...
Хакери са върнали почти половината от откраднатите над 600 млн.
Коментари Харесай

Хакери върнаха близо половината от откраднатите над 600 млн. долара в криптовалути

Хакери са върнали съвсем половината от откраднатите над 600 млн. $ в криптовалути от платформата Poly Network, съобщи Си Ен Би Си.

По-рано тази седмица Poly Network, която дава опция за свързване на разнообразни блокчейн платформи, заяви, че хакери са употребявали накърнимост в нейната система с цел да придобият криптовалути за стотици милиони долари. От компанията разгласиха писмо в Twitter, в което приканват крадците да „ открият връзка и да върнат хакнатите активи “.

„ Сумата, която сте хакнали, е една от най-големите в историята на Defi ”, показаха от Poly Network в друга обява в Twitter. DeFi е термин за финансови приложения, основани на блокчейн технология, при които няма потребност от медиатор, като да вземем за пример борса или брокер

Неочаквано в сряда хакерите започнаха да връщат назад част от откраднатите средства.

Те изпратиха известие до Poly Network, вградено в трансакция с криптовалути, в което споделят, че „ са подготвени да върнат “ средствата. От платформата са поискали парите да бъдат изпратени на три крипто адреса.

По последни данни са върнати към 258 млн. $ от откраднатите средства.

„ Смятам, че този случай демонстрира, че даже да откраднете крипо активи, тяхното пране и осребряване е извънредно мъчно поради прозрачността на блокчейн “, разяснява Том Робинсън от компанията за разбори на блокчейн Elliptic.

„ В случая хакерите са решили, че връщането на средствата е най-безопасния ход “, разяснява той.

След кражбата хакерите са почнали да изпращат парите към разнообразни IP адреси. Според откривателят по сигурността SlowMist криптовалути за повече от 610 млн. $ са били изпратени на три разнообразни адреса.

От Poly Network приканиха тържищата за криптовалути да слагат в черен лист токените, идващи от адресите, свързани с хакерите.

Oĸoлo $33 млн. в cтeйбълĸoйнa тетър ca били зaмpaзeни oт издателя на токена.

Междувременно изпълнителният шеф на борсата Binance Чангпенг Жао съобщи, че е осведомен с офанзивата.

Той сподели, че от BInance се координира с всички свои сътрудници по сигурността, с цел да помогне за разрешаването на казуса, само че добави, че няма гаранции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР