Хакери са се опитали да провалят течащата в момента процедура

...
Хакери са се опитали да провалят течащата в момента процедура
Коментари Харесай

Хакерска атака срещу процедурата за тол системата

Хакери са се пробвали да провалят течащата сега процедура за създаване на тол система у нас. Неизвестните за момента компютърни злосторници са изпращали подправени мейли с погрешна информация и изфабрикувани документи. За това сигнализираха от Агенция " Пътна инфраструктура ". Опитът за офанзива обаче не е съумял да нанесе вреди.

Въпреки това обаче от АПИ към този момент са сезирали Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) и останалите способени институции за публикуваните нощес от нейно име подправена информация и документи. Веднага след разпространение на погрешната информация е осъществена инспекция на осведомителните системи на АПИ и е открито, че електронното писмо не е изпратено от е-поща на пътната организация и осведомителните системи не са били обект на хакерска офанзива. Електронното известие е изпратено от интернет платформа, имитираща името на АПИ.

Работата на тръжната комисия за избор на реализатор в публичната поръчка за планиране, създаване и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа продължава.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР