Хакери са предприели мощна атака срещу две институции на иранското

...
Хакери са предприели мощна атака срещу две институции на иранското
Коментари Харесай

Хакери са атакували две правителствени институции в Иран

Хакери са подхванали мощна офанзива против две институции на иранското държавно управление при започване на тази седмица, заяви почитан чиновник от държавната Организация за осведомителни технологии (ОИТ), представена от Ройтерс.

Една от целите на хакерите е била електронната инфраструктура на пристанищата на страната, заяви иранска осведомителна организация. Втората цел към момента не е разпозната.

"Заклети врагове от известно време се пробват да правят хакерски атаки ", се споделя в декларация на Организацията на пристанищата и морското мореплаване, представена от полуофициалната организация Тасним. Взети са ограничения да се предотврати спиране на "мисиите на организацията ", се споделя документа без повече детайлности.

След офанзивите няколко държавни служби краткотрайно са спрели интернет връзките си като защитна мярка, сподели служителят от ОИТ по държавната телевизия нощес. Според него офанзивите са "съществени и огромни " и се проверяват.

Иран споделя, че поддържа висока степен на паника за онлайн офанзиви и в предишното е упреквал за тях Съединени американски щати и други страни, в това число Израел. През октомври м.г. американски публични представители признаха, че Съединени американски щати са направили хакерска атака против Иран след набези с дронове против саудитски петролни обекти, за които Вашингтон и Рияд упрекнаха Техеран. Иран отхвърли да е обвързван с тези офанзиви, които бяха осъществени от йеменското шиитско придвижване на хусите, което той поддържа.

Съединени американски щати и други западни страни на собствен ред упрекват Иран, че се пробва да разстрои и да проникне в техните електронни мрежи, добавя Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР