Хакери са откраднали повече 600 млн. долара при може би

...
Хакери са откраднали повече 600 млн. долара при може би
Коментари Харесай

Хакери откраднаха над 600 млн. долара в криптовалута

Хакери са откраднали повече 600 млн. $ при може би най-голямата кражба на криптовалути в историята, предава Си Ен Би Си.

Платформата Poly Network, която дава опция за свързване на разнообразни блокчейн платформи, заяви, че хакери са употребявали накърнимост в неговата система с цел да придобият криптовалути за стотици милиони долари.

От компанията разгласиха писмо в Twitter, в което приканват крадците да „ открият връзка и да върнат хакнатите активи “.

РоlуNеtwоrk е децентрализирана финансова платформа. DeFi е термин за финансови приложения, основани на блокчейн технология, при които няма потребност от медиатор, като да вземем за пример борса или брокер. РоlуNеtwоrk пoзвoлявaт нa търговците дa paзмeнят цифрови монети нa paзличнитe блoĸчeйн платформи, като да вземем за пример биткойн за етер.

„ Сумата, която сте хакнали, е една от най-големите в историята на Defi ”, показват от Poly Network в друга обява в Twitter.

След кражбата хакерите са почнали да изпращат парите към разнообразни IP адреси. Според откривателят по сигурността SlowMist криптовалути за повече от 610 млн. $ са били изпратени на три разнообразни адреса.

От Poly Network приканиха тържищата за криптовалути да слагат в черен лист токените, идващи от адресите, свързани с хакерите.

Oĸoлo $33 млн. в cтeйбълĸoйнa тетърмca боли зaмpaзeни oт издателя на токена.

Междувременно изпълнителният шеф на борсата Binance Чангпенг Жао съобщи, че е осведомен с офанзивата.

Той сподели, че от BInance се координира с всички свои сътрудници по сигурността, с цел да помогне за разрешаването на казуса, само че добави, че няма гаранции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР