Хакери са компрометирали кода зад крипто протокол, използван от множество

...
Хакери са компрометирали кода зад крипто протокол, използван от множество
Коментари Харесай

Проведе се успешна атака срещу крипто портфейла Ledger Live, редица собственици са хакнати

Хакери са компрометирали кода зад крипто протокол, употребен от голям брой web3 приложения и услуги, заяви Ledger в четвъртък.

Ledger е компания, която прави необятно употребен и известен хардуерен крипто портфейл, както и разнообразни софтуерни артикули.

Обяви на X (преди Twitter), че някой е пуснал „ злонамерена версия “ на нейния Ledger Connect Kit. Това е библиотека, която се употребява за децентрализирани приложения (dApps), направени от други компании и планове, употребявани за свързване към услугата Ledger wallet.

Сега се предлага същинска версия, която да размени злонамерения файл. За момента не взаимодействайте с никакви dApps. Ще ви държим в течение с развиването на обстановката.

Скоро по-късно Ledger разгласява актуализация.

В нея се споделя, че хакерите са заменили истинската версия на техния програмен продукт към шест часа по-рано. Компанията проверява случая и ще „ даде обстоен отчет незабавно щом бъде подготвен “.

Говорителят на Ledger Филип Костиган не даде никакви детайлности също така, което компанията разгласява в своя формален X акаунт.

Компанията споделя, че е продала шест милиона бройки от своя хардуерен портфейл.

Ledger Live, неговият софтуерен еквивалент, се употребява от 1,5 милиона консуматори. Смята се, че хардуерният портфейл на Ledger не е обиден от хакването.

Тал Беери, съоснователят на крипто портфейла ZenGo, сподели пред TechCrunch, че хакерите всъщност са пуснали злонамерена версия на софтуера, предопределена да подмами потребителите да свържат своите портфейли и активи.

Това би разрешило на хакерите да източат криптовалутите от портфейлите на потребителите.

Стига те да одобряват натиска да свържат портфейлите си със злонамерената версия на Ledger. Не е ясно какъв брой души са станали жертва на хакването. ZachXBT, прочут самостоятелен крипто откривател, написа на X, че една жертва е изгубила повече от $600 000 в крипто от акаунта си.

Няколко откриватели по сигурността на блокчейн, както и хора, които работят в промишлеността web3, предизвестиха потребителите в обществените медии за хакване на веригата за доставки против Ledger.

Матю Лили, основен софтуерен шеф на платформата за търговия с криптовалута Sushi, беше един от първите, които откриха офанзивата и споделиха новината.

„ Бих предложил в никакъв случай повече да не взаимодействате с децентрализирано приложение и почтено казано просто да продължите с живота си “, сподели Джоузеф Делонг, основен механически шеф на платформата за кредитиране на NFT AstariaXYZ. Той се пошегува с конкуренцията в X, като се базира на обстоятелството, че Ledger употребява прословуто несигурния език за програмиране Java.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР