Хакери, работещи в интерес на иранското правителство, са се опитали

...
Хакери, работещи в интерес на иранското правителство, са се опитали
Коментари Харесай

Хакери, свързани с Иран, атакуват СЗО

Хакери, работещи в полза на иранското държавно управление, са се пробвали да обхванат в персоналните имейл сметки на чиновници на Световната здравна организация по време на пандемията от ковид, настояват осведомени източници, представени от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Не е ясно дали някои сметки са били компрометирани, само че офанзивите демонстрират по какъв начин СЗО и други организации в центъра на световните старания за въздържане на ковид са станали обект на устойчива цифрова " бомбардировка " от хакери, търсещи информация за епидемията. През март Ройтерс заяви, че хакерските офанзиви против СЗО и нейните сътрудници са се удвоили от началото на рецесията с ковид. Най-новият опит, почнал на 2 март, се опитвал да открадне паролите на личния състав на посредством така наречен фишинг.

Говорителят на СЗО Тарик Яшаревич удостовери, че персоналните имейл сметки на чиновници на СЗО са станали обект на фишинг офанзиви, само че акцентира, че те са били несполучливи, а организацията не знае кой е виновен за тях. Правителството на Иран отхвърли да е забъркано. Говорител на иранското министерство на осведомителните и информационните технологии сподели, че това е безспорна неистина за усилване на натиска върху Иран, който е жертва на хакерски офанзиви. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР