Хакери, ползващи се с предполагаемата поддръжка на руските власти, са

...
Хакери, ползващи се с предполагаемата поддръжка на руските власти, са
Коментари Харесай

Хакери проникнали в енергийната система на Ирландия


Хакери, ползващи се с хипотетичната поддръжка на съветските управляващи, са подложили на офанзива енергийната система на Ирландия.

По информация на Times хакерите са съумели да получат надзор на енергийната система както на самостоятелна Ирландия, по този начин и във Англия.

Непосредствената цел обаче на офанзивата е бил енергийният бранш на Ирландия. Изданията показва, базирайки се на аналитик, поискал анонимност, еч хакерите са се опитал да получат достъп до тези системи, които да им разрешат изцяло да изключат цялата и част от енергийната система на Северна Ирландия.

Миналия месец група хакери изпратиха инфектирано с вирус известие до основния инженер на ирландското ръководство на енергийните доставки. Групата хакери беше разпозната като обвързвана с ГРУ - Главно разследващо ръководство на Руската федерация.

Последната хакерска атака не е довела до пробив в работата на енергийната система, само че се допуска, че хакерите да съумели да извлекат конфиденциална информация, в това число и пароли.

Националният център по кибербезопасност на Ирлания към този момент удостовери офанзивата и увери, че проверява случая.

Според специалисти Ирландия е станала " изпитателен полигон за война в киберпространството и евентуално една от няколкото страни в Европа, които Русия има за цел да дестабилизира ".

Изданието припомня, че Ирландия е значима база за доста софтуерни колоси от ДАЩ, в това число Фейсбук и Apple.

От Москва нееднократно до този миг са отхвърляли всевъзможни обвинявания за връзки с хакери и злоумишлени хакерски атаки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР