Хакери откраднаха личните данни на около 1.5 милиона души в

...
Хакери откраднаха личните данни на около 1.5 милиона души в
Коментари Харесай

Хакери откраднаха личните данни на 1/4 от населението на Сингапур

Хакери откраднаха персоналните данни на към 1.5 милиона души в Сингапур. Това са към 1/4 от популацията, оповестиха управляващите, представени от Би Би Си.

Хакерите разрушили отбраната на държавната база данни за опазването на здравето. Става въпрос за умишлена, целенасочена и добре планувана офанзива, се споделя в изказване на държавното управление.

Целевата група на нарушителите била хората, които са посещавали клиники сред 1 май 2015 година и 4 юли 2018 година

Откраднатите данни включват имената и адресите, както и предписвани медикаменти, само че не и задачите медицинските досиета. 

" Взета е информация за медикаментите, предписани на към 160 000 от пациентите ", се споделя в изказването.

Не е открито подправяне на документи, нито за заличаване на такива. Не е открито да е извлечена информация за диагнози или епикризи.

Няма доказателства сходен пробив да е бил сбъднат в друга обществена ИТ система, засягаща опазването на здравето.

Данните за министър-председателя Ли Сян Лун , в това число информация за медикаментите, които са му били предписвани от извънболничната помощ, са били " особено и неколкократно атакувани ". Ли Сян Лун два пъти се е лекувал от рак.

Проверката до момента демонстрира, че хакерите са влезнали в системата през инфектиран с вирус компютър, принадлежащ на SingHealth - една от двете две огромни държавни институции в опазването на здравето. Пробивът е станал сред 27 юни и 4 юли.

SingHealth краткотрайно забрани на чиновниците си да сърфират в мрежата на всички 28,000 служебни компютри. Очаква се други институции в опазването на здравето да създадат същото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР