Хакери откраднаха имейл адресите на повече от 200 милиона потребители

...
Хакери откраднаха имейл адресите на повече от 200 милиона потребители
Коментари Харесай

„Един от най-значимите течове“: Хакери удариха Twitter

Хакери откраднаха имейл адресите на повече от 200 милиона консуматори на Twitter и ги разгласиха в онлайн хакерски конгрес, предава Reuters. Експерти в областта на киберсигурността изясняват, че идeнтифиĸaциoннитe дaнни ca cъбpaни oт разнообразни пpoбиви в обществената мрежа, дaтиpaщи oт 2021 година Бaзaтa дaнни нe вĸлючвa пapoлитe нa пoтpeбитeлитe, само че все пак тя пpeдcтaвлявa риск зa cигypнocттa нa зaceгнaтитe лицa.

Пробивът „ за жалост ще докара до доста хакване, целеустремен фишинг и доксинг “, написа в LinkedIn Алон Гал, съосновател на израелската компания за мониторинг на киберсигурността Hudson Rock. Той го назова

едно от най-значимите приключвания, които съм виждал “.

Twitter пази безмълвие по отношение на отчета за теча на данни онлайн. Не е ясно дали и какви дейности е подхванала компанията в отговор на открития проблем.

Reuters не можа без значение да ревизира дали данните в хакерския конгрес са достоверни и в действителност идват от Twitter.

Според Трой Хънт, основател на уеб страницата за известяван за нарушавания Have I Been Pwned, оповестените данни наподобяват достоверни и явно са това, за което се показват.

Самоличността на хакерите, стоящи зад пробива, не е ясна. А той – без значение че се оповестява в този момент – може да се е случил още през 2021 година, преди Илон Мъск да поеме собствеността върху компанията предходната година.

За първи път клюки за пробива се появиха през декември предходната година, като тогава даже се разясняваше за кражба на към 400 милиона имейл адреса и телефонни номера.

Голям пробив в Twitter може да заинтересува регулаторите от двете страни на Атлантика. Комисията за отбрана на данните в Ирландия, където се намира европейското седалище на Twitter, и Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати следят компанията, благосъстоятелност на Илон Мъск, за съблюдаване на европейските правила за отбрана на данните (GDPR), както и на американските разпореждания.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинTwitter теч на персонални данни киберсигурност GDPR Туитър хакери теч на данни ПоследниНай-четениКиберсигурност 20 „ Един от най-значимите течове “: Хакери удариха Twitter Накратко 44 Данъчна акция 2023 ще стартира на 10 януари Бюджет и финанси 48 Цените в еврозоната падат за първи път от юни 2021 година Пазари 48 С какво ще запомним финансовата 2022 година? Компании 12848 Защо Tesla и Apple затъват поради Китай Лични финанси 6042 Търговците в Хърватия всеобщо закръглят цените в евро нагоре Компании 4595 „ Да развием бизнес тук, не в чужбина “: Двама братя и тяхното ателие в с. Окорш

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР