Хакери от Северна Корея са се прицелили предимно към банки

...
Хакери от Северна Корея са се прицелили предимно към банки
Коментари Харесай

Севернокорейски хакери се прицелиха в банки по цял свят

Хакери от Северна Корея са се прицелили най-вече към банки със международна известност по целия свят. Това разкрива водеща компания по сигурността, която остава в анонимност.
Знае се, че компанията е била назначена от ФБР, с цел да направи разбор на заплахата от азиатската страна. Поводът е било следствието против севернокорейския хакер Парк Джин Хйок. От компанията по сигурността са открили, че в действителност към банките се е прицелила цяла група от хакери от страната.
Санкциите против Северна Корея пък единствено са мобилизирали в допълнение онлайн нарушителите. Все още обаче не се разкриват имената на банките, които са в заплаха. В медийното пространство в Китай пък към този момент се появиха документи, които разкриват каква в действителност е схемата, която употребяват хакерите.
От компанията по сигурността FireEye припомянт, че исторически Северна Корея има своите странни способи да се оправя, когато стопанската система ѝ е застрашена. Компанията припомня за произвеждането на опиати, подправянето на валути и други сходни дейности, употребявани от властимащите в Северна Корея в недалечното минало. От FireEye имат вяра, че хакерските дейности против банките са еднакъв ход.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР