Хакери от Северна Корея са пробили компютърните мрежи на руската

...
Хакери от Северна Корея са пробили компютърните мрежи на руската
Коментари Харесай

Севернокорейци хакнаха руския производител на ракети НПО Машиностроения

Хакери от Северна Корея са пробили компютърните мрежи на съветската корпорация " Неправителствени организации Машиностроения " - производител на балистични ракети, в това число хиперзвукови, и галактически спътници, заяви Ройтерс.

Световната организация е удостоверила доказателствата от неизвестен източник с специалисти по сигурността.

Според тяхната информация  " първокласен екип от хакери ", обвързван с управляващите в КНДР, е инсталирал шпионски програмен продукт в компютрите на предприятието в Реутов, покрай Москва, още през 2021 година

Месеци по-късно Пхенян разгласи серия пробиви в своята стратегия за балистични ракети - и въпреки да не е несъмнено дали това е с помощта на информацията, събрана от хакерите, по всяка възможност напредъкът е точно с помощта на тях.

Хакването на мрежите е станало известно след необятно коментираната аудиенция на съветския боен министър Сергей Шойгу в севернокорейската столица. Руската компания и задачите на Русия и Северна Корея в Организация на обединените нации не са дали отговор на настояването за коментар от Ройтерс.

" Неправителствени организации Машиностроения " ( " Научно-производствено обединяване ", б.р.) е един от водещите дизайнери на ракети, първо в Съюз на съветските социалистически републики от 1944 година, след това и в днешната Руска федерация. Компанията е създала и междуконтиненталните балистични ракети УР-100Н, орбиталните ракети " Стрела ", серия противокорабни ракети, и хиперзвуковата " Циркон ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР