Хакер твърди, че е проникнал в системите на НАСА за

...
Хакер твърди, че е проникнал в системите на НАСА за
Коментари Харесай

Хакер проби НАСА отново! Защо вместо наказание получи благодарствено писмо?

Хакер твърди, че е проникнал в системите на НАСА за повторно, разкривайки обилни пропуски в сигурността. Хакерът разгласи това в акаунта си в обществената мрежа X, заявявайки, че откакто е разкрили малките врати, ги е докладвал на НАСА, с цел да дадат на организацията задоволително време да се оправи с тях.

В отговор НАСА изпрати на хакера публично благодарствено писмо, в което признава приноса му за идентифициране на слабостите и оказва помощ за отбраната на системите на организацията. Писмото е подписано от Марк Вит, основен информативен шеф на НАСА.

Космическата организация признава, че дейностите на хакера са изиграли роля в отбраната на " целостта и наличността " на нейната осведомителна инфраструктура.

В обявата се споделя: „ Хакнах @NASA (отново) и им рапортувах някои уязвимости. Точно през днешния ден получих това благодарствено писмо от тях, откакто закърпиха малките врати! “

I Hacked (again) and reported some vulnerabilities to them. Just today, I received this appreciation letter from them after they patched the loopholes!
— 7h3h4ckv157 (@7h3h4ckv157)

Хакерът беше окуражителен от Космическата организация за идентифицирането на уязвимостта, до момента в който следваше Политиката за откриване на уязвимости (VDP) на НАСА. Хакерът също беше приет за работата си като " самостоятелен откривател по сигурността ".

В благодарственото писмо също се загатва: „ Способността да се откриват и рапортуват уязвимости в сигурността е скъпо умеене в промишлеността за осведомителна сигурност. “

Космическата организация продължи, като сподели, че са съумели да защитят „ целостта и наличността на информацията на НАСА “ заради осведомеността на хакера.

Публикацията е получила над 1,8 милиона гледания и голям брой мнения. 

„ Браво на НАСА, че възнаграждава откривателите по сигурността (вместо да санкционира със правосъдни действия), това в действителност е единствено в техен най-хубав интерес. Огромни подпори и поздравления за вас, положителни господине “, пишат консуматори. Други пък акцентираха какъв брой добре ще бъде това благодарствено посмо за автобиографията на хакера.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР