Хакер твърди, че е получил личната информация на 48,5 милиона

...
Хакер твърди, че е получил личната информация на 48,5 милиона
Коментари Харесай

Китайски хакер източни данните на 48,5 млн. души от мобилно приложение за COVID-19

Хакер твърди, че е получил персоналната информация на 48,5 милиона консуматори на мобилно приложение за здравен код на COVID-19, ръководено от град Шанхай , осведоми организация Ройтерс.

Хакерът с потребителско име като " XJP " разгласява оферта за продажба на данните за $4000.

Хакерът даде извадка от данните, в това число телефонните номера, имената и китайските идентификационни номера и положението на здравния код на 47 души.

Единадесет от 47-те, потвърдиха пред Ройтерс, че са включени в извадката, макар че двама споделиха, че идентификационните им номера са неверни.

" Тази база данни съдържа всички, които живеят или са посетили Шанхай след осиновяването на Suishenma ", сподели XJP в обявата, която в началото изиска $4850, преди да смъкна цената.

Suishenma е китайското название на здравната кодова система на Шанхай , която градът с 25 милиона души, сходно на доста други в Китай, сътвори при започване на 2020 година за битка с разпространяването на COVID-19. Всички поданици и гости би трябвало да го употребяват.

Приложението събира данни за пътешестване, с цел да даде на хората алена, жълта или зелена оценка, показваща вероятността да имат вируса и потребителите би трябвало да покажат кода, с цел да влязат на публични места.

Данните се ръководят от градската администрация и потребителите имат достъп до Suishenma посредством приложението Alipay, благосъстоятелност на финтех колоса и филиала на Alibaba Ant Group, и приложението WeChat на Tencent Holdings.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР