Хакер от Пловдив е задържан след като разбил фейсбук профилите

...
Хакер от Пловдив е задържан след като разбил фейсбук профилите
Коментари Харесай

Задържаха хакер, който изнудвал млади пловдивчанки с техни голи снимки

Хакер от Пловдив е арестуван откакто разрушил фейсбук профилите и пощите на няколко девойки и по-късно ги изнудвал за огромни суми, осведоми TrafficNews.bg. В ареста е и братовчед му, който играел ролята на медиатор и вземал парите. Преди десетина дни в разнообразни районни в града били получени тъжби от няколко девойки, които описвали една и съща скица на изнудване и корист с персонална информация. Те получавали покана за другарство от мъжки профил и след приемането й, потребителят им изпращал известие, в което ги уведомил че има техни разголени фотоси и желал откуп, с цел да не ги пусне в мрежата. Цената на мълчанието му била 3 000 лв.. Някои от девойките явно са се тормозили съществено, тъй като са платили поисканата сума. Други предпочели да потърсят помощ в полицията.

Със случая са се заели чиновниците от Криминална полиция, които съумели да разкрият изнудвача. Това бил 22-годишният Божидар, който е от ромски генезис, само че с доста положителни механически умения. Живее в Столипиново, а като медиатор употребявал собствен братовчед. Двамата са задържани.

" Беше кошмарно прекарване. В един миг някакъв чужд ми праща фотоси, които имаме единствено аз и приятелят ми. Каза, че в случай че не му дам 3 бона, след три дни ще ги пусне в мрежата. даже бях тръгнала да групирам парите. После осъзнах, че даже и да платя, няма никаква гаранция че фотосите ми няма да се появат в мрежата " описа 19-годишна пловдивчанка, която е една от жертвите на изнудвача.

В Пловдивската полиция към този момент има тъжби от 5 девойки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР