Хакер от Дългопол, успял да изтегли близо 50 хил. евро

...
Хакер от Дългопол, успял да изтегли близо 50 хил. евро
Коментари Харесай

Хакер, източил 50 хил.евро от банкови карти, се прикривал като шофьор на баничарка

Хакер от Дългопол, съумял да изтегли близо 50 хиляди евро посредством кражба на данни от кредитни и дебитни карти в Германия, е водил аскетски живот под прикритие в Слънчев бряг, заяви Флагман.БГ.

41-годишният българин бе арестуван през вчерашния ден сутринта. Арестът стана факт с помощта на професионализма на служители на реда от Главна дирекция „ Национална полиция “, бранш „ Издирване “ към отдел „ Криминална полиция “ при ОДМВР-Бургас и Районното ръководство в Несебър.

Мъжът е бил с издадена европейска заповед за арест и екстрадиция от съда в немския град Бамберг, който е прочут в Западна Европа с това, че се посещава най-вече от туристи-поклонници. Именно такива жители са били жертва на нашенеца. Той е съумял да източи посредством непозволени транзакции от кредитни карти сумата от 49 825 евро.

След идването на данните за търсения от Германия българин, във всички Районни ръководства на полицията в страната, в Слънчев бряг се оказало, че има престъпни служители на реда със характерен професионален опит. По фотографията търсеният е бил разпознат, след което и проследен посредством видеонаблюдението в комплекса.

Залавянето му се осъществило през днешния ден откакто спецслужбите забелязали, че един от жителите на общежитие в курорта няма желание да освободи квартирата си през есенно-зимния интервал. Той се настанил в елементарна стая при започване на сезона, откакто получил работа в хранителен магазин като водач на баничарка, снабдяваща обекта всяка заран с хранителни артикули от складовете. Държал се е повече от незабележимо. Не е злоупотребявал с алкохол, нямал другарка, бил необщителен.

Човекът бил наясно, че е търсен и е считал, че през летния сезон, заради наличието на доста хора в комплекса, ще остане тайно. После се успокоил и решил, че може да изкара и зимата в общежитието.

Днес служителите на реда му щракнали белезниците на излизане от квартирата му. Хакерът е отведен в Пето РУ-Бургас, където ще остане за известно време в ареста. Предстои процедура по екстрадицията в Бамберг. Туристите на федералната република могат да си отдъхнат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР