Хакан Фидан е един голям разузнавач, бил е шеф и

...
Хакан Фидан е един голям разузнавач, бил е шеф и
Коментари Харесай

Д-р Ибрахим Чънар: Хакан Фидан е черната кутия на Реджеп Ердоган. Между ЕС и Турция има една конфликтна зона

Хакан Фидан е един огромен шпионин, бил е началник и на Разузнавателна служба на Турция – турските секрети служби. Казват че той е " черната кутия “ на Реджеп Тайип Ердоган, президентът на Турция. Всъщност той му има голямо доверие и Фидан е дясната му ръка, и която ръка би трябвало да осъществя неговата политика, и в частност политиката на Република Турция, която е обвързвана с по този начин наречената Визия " Ос на Турция “, тактиката, която се обрисува в новия век. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " доктор Ибрахим Чънар, историк и политически анализатор.

" Чрез актуалната совалка от срещи на Балканите, които реализира Хакан Фидан, Турция гледа да затвърди своята роля освен на съответните територии, само че да играе основна роля и в останалия свят като районна суперсила. И призванието на Фидан е точно такова - той прокламира за една самостоятелна външна политика на Турция, само че политика, в която Турция ще заеме своето си място и в международната политика ", обърна внимание доктор Чънар.

По думите му през последните 10 години Турция съвсем е захлопнала вратата на Европейски Съюз: " Определено сред Европейския съюз и Турция има една конфликтна зона. Онова, което въпреки всичко сплотява двете страни на този стадий са бежанците в Турция. Турция пое избрани задължения и Западът извършва свои задължения в това отношение, и по някакъв метод Ердоган, макар изцепките, към момента Западът има търпението и по този начин гледа на него като един мек ъгъл. Но казусът с бежанците в Турция в действителност е един доста огромен.

На второ място политиката на Турция по отношение на Газа – връзките с Израел се бяха нормализирали, израелският президент посети Турция, 2021 година. Очакваше се след случая с кораба, който беше торпилиран от Израел, поклонниците, които отиваха в Мека, имаше едно стягане на връзките сред Турция - Израел, и таман нещата се разтрогнаха и отново се появи този казуса - Газа. Но съгласно мен Ердоган, имайки поради неговата маргинална и консервативна маса, по някакъв метод той още веднъж събира точки от отбраната на Газа – братята мюсюлмани и така нататък В политическо отношение, в случай че има някакво настъпване на краката сред двете страни, считам, че бизнес връзките и военното съдействие сред двете страни ще продължава ", разяснява историкът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР