Хаити влезе в извънредно положение на 3 март, след като

...
Хаити влезе в извънредно положение на 3 март, след като
Коментари Харесай

Премиерът на Хаити Ариел Хенри ще подаде оставка като лидер на могъща банда призовава международната общност да даде шанс на страната

Хаити влезе в изключително състояние на 3 март, откакто Черизие прикани незаконните групи да се обединят и да смъкват министър-председателя на страната Ариел Хенри.

Атаките на мощни банди против основни цели на държавното управление започнаха на 29 февруари в Порт-о-Пренс, столицата на страната, като въоръжени мъже изгориха полицейски сектори, затвориха основните интернационалните летища и направиха набези в страната два най-големи пандиза, освобождаващи 4000 пандизчии.

Г-н Блинкен се срещна с водачи на Карибите, в това число министър-председателя на Ямайка Андрю Холнес и президента на Гвиана Ирфаан Али, с цел да обсъдят рамка за политически преход, който да помогне за преустановяване на рецесията в понеделник.

Часове по-късно господин Хенри разгласи, че ще подаде оставка като министър-председател, откакто бъде основан временен президентски съвет и бъде назначен краткотраен министър председател.

74-годишният министър председател заемаше неизбрана роля след убийството през 2021 година на последния президент на стра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР