Хаити се класира за първи път в историята на полуфиналите

...
Хаити се класира за първи път в историята на полуфиналите
Коментари Харесай

Хаити на исторически полуфинал в Голд къп

Хаити се класира за първи път в историята на полуфиналите на КОНКАКАФ Голд къп, откакто тимът преодоля недостиг от два гола и победи с 3:2 Канада. Поставеният на 101-о място в ранглистата отбор ще срещне Мексико в Глендейл, Аризона, откакто "ацтеките " надделяха с 5:4 Коста Рика след дузпи.

"Трябва ни единствено един гол и с него можем да напишем история ", сподели Андрю Жан-Баптист на съотборниците си от Хаити на полувремето. "Точно това се получи. Казах на съотборниците ми, че това може да бъде финален Голд къп за някои от нас. Казах също по този начин, че ще се раздам до последно, а моите братя ме последваха ".

Джонатан Дейвид вкара от пряксвободен удар за канадците в 18-а минута и Лукас Кавалини се разписа в 28-та за 2:0, само че Хаити обърна резултата през втората част. Дъкънс Назон понижи в 50-та и Ерве Базил изравни от дузпа в 70-та, а единствено шест по-късно Уайлд-Доналд Гериер вкара за крайното 3:2.

"Имаме качества и не можем да бъдем отписвани до последния съдийски сигнал. Момчетата се бореха до последно освен за себе си, а и за тима ", сподели селекционерът Марк Колат. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР