ХАГА, Холандия (АП) — След Втората световна война и убийството

...
ХАГА, Холандия (АП) — След Втората световна война и убийството
Коментари Харесай

Как геноцидът официално се превърна в престъпление и защо Южна Африка обвинява Израел в извършването му

ХАГА, Холандия (АП) — След Втората международна война и убийството от нацистка Германия на 6 милиона евреи в Холокост, светът се сплоти към към този момент познато заричане: Никога още веднъж.

Ключова част от този висок блян беше правенето на спогодба, която кодифицира и ангажира нациите да предотвратяват и санкционират ново закононарушение, от време на време наричано закононарушение на закононарушенията: геноцид.

конвенцията е направена през 1948 година, годината на основаването на Израел като еврейска страна. Сега тази страна е упрекната в най-висшия съд на Организация на обединените нации в осъществяване на закононарушението, което е толкоз надълбоко вплетено в нейната национална еднаквост.

Причината за съществуването на конвенцията за геноцида „ е директно обвързвана с това, което (нацисткият) Трети райх се опита да направи, с цел да отстрани един народ, еврейския народ, освен в Германия, само че и в Източна Европа, в Русия “, сподели Мери Елън О'Конъл, професор по право и проучвания на интернационалния мир в института Крок към университета Нот...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР