ХАГА, Холандия (AP) — Седмици на преговори за формиране на

...
ХАГА, Холандия (AP) — Седмици на преговори за формиране на
Коментари Харесай

Преговорите за холандска коалиция се провалят, тъй като 1 от 4-мата лидери в преговорите за съставяне на ново правителство напусна

ХАГА, Холандия (AP) — Седмици на договаряния за образуване на нова ръководеща коалиция в Холандия, водена от анти- Ислямският подстрекател Герт Вилдерс наподобява завърши безуспешно във вторник, защото един от четиримата партийни водачи, участващи в договарянията, напусна без съглашение.

„ Невероятно разочароващо. Холандия желае този кабинет и в този момент Питер Омцигт хвърля кърпата, до момента в който към момента бяхме в полемики до през днешния ден. Изобщо не го разбирам “, сподели Вилдерс в X, прочут преди като Twitter.

Omtzigt отхвърли да се появи по холандската телевизия, с цел да изясни решението си, заяви националната телевизия NOS. Твърди се, че той е бил неудовлетворен от положението на държавните финанси и неналичието на средства, с цел да извърши предизборните обещания.

Длъжностното лице, което управлява договарянията, някогашният държавен министър на Лейбъристката партия Роналд Пластърк, предложения четиримата водачи на още диалози в сряда вечерта. След това той ще напише отчет, който се чака да бъде разискван...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР