ХАГА, Холандия (AP) — Обвинен в извършване на геноцид срещу

...
ХАГА, Холандия (AP) — Обвинен в извършване на геноцид срещу
Коментари Харесай

Израел ще се защитава пред висшия съд на ООН срещу обвинения в геноцид срещу палестинци

ХАГА, Холандия (AP) — Обвинен в осъществяване на геноцид против палестинци, Израел възнамерява да пази войната си в Газа пред Организация на обединените нации Върховният съд в петък, ден откакто министър председателят Бенямин Нетаняху назова обвиняванията лицемерни, които „ крещят до небесата “.

Израел, който е учреден след Холокоста, изрично отхвърли повдигнатите обвинявания от Южна Африка в едно от най-големите каузи, изправени в миналото пред интернационален съд. Южноафрикански юристи желаеха от съда в четвъртък да подреди неотложно прекъсване на израелските военни интервенции в обсадената крайбрежна територия, която е дом на 2,3 милиона палестинци.

Израел постоянно бойкотира интернационалните трибунали и следствията на Организация на обединените нации, заявявайки, че са несправедливи и преднамерен. Но в символ на това какъв брой съществено гледат на случая, израелските водачи започнаха рядката стъпка да изпратят юридически екип и да се ангажират с Международния съд, с цел да защитят репутацията си.

Южноафрикански юристи настояват, че войната е част от десетилетия на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР