ХАГА, Холандия (АП) — Крайнодясната партия, водена от холандския победител

...
ХАГА, Холандия (АП) — Крайнодясната партия, водена от холандския победител
Коментари Харесай

Холандски служител казва, че Герт Вилдерс и 3 други партийни лидери трябва да обсъдят формирането на нова коалиция

ХАГА, Холандия (АП) — Крайнодясната партия, водена от холандския победител на изборите Герт Вилдерс, би трябвало да стартира договаряния с три други партии за образуване на ново държавно управление, сподели в понеделник длъжностното лице, назначено да проверява вероятните обединения.

Роналд Пластърк, който действаше като „ скаут “ в двуседмичните предварителни диалози, сподели, че е „ прекомерно рано “ да се каже какъв брой ще продължат може да отнеме образуването на ново държавно управление на фона на обилни политически разлики сред някои от партиите.

Партията на свободата на Вилдерс завоюва 37 места в 150-местната долна камара на холандския парламент на изборите на 22 ноември, трансформирайки я в най-голямата партия и поставяйки ветерана антиислямски народен представител в отлична позиция за образуване на идната ръководеща коалиция.

Пластърк сподели, че Вилдерс би трябвало да организира съдружни договаряния с Нов обществен контракт, реформистка партия, основана през лятото, която завоюва 20 места, Народната партия за сво...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР