Хабиб Нурмагомедов (вече 28-0 MMA, 14-0 UFC) продължава да бъде

...
Хабиб Нурмагомедов (вече 28-0 MMA, 14-0 UFC) продължава да бъде
Коментари Харесай

Великият Хабиб събмитна Порие и пак доказа, че е кралят!

Хабиб Нурмагомедов (вече 28-0 MMA, 14-0 UFC) продължава да бъде непобеден в ММА и още веднъж потвърди, че е кралят на леката категория в UFC. Роденият в Дагестан войник събмитна в 2:06 секунди от началото на втория рунд с риър-некед-чоук Дъстин Порие в главното събитие на огромната галавечер в Абу Даби UFC 242. Така руснакът освен остава непобеден в смесените бойни изкуства, което е впечатляващо достижение, само че и направи втора сполучлива отбрана на купата си след тази преди година против Конър Макгрегър. Порие заслужава поздравления, макар провалянето, тъй като имаше няколко проблясъка в срещата и опита два-три пъти да направи гилотина, която можеше да промени живота му. В последна сметка неудържимият Хабиб не спря да ползва напън върху съперника си и повече от справедливо се поздрави с блестяща победа.

Khabib wins after an intense grappling match #UFC242 pic.twitter.com/LHUEXAbIDA
— Mixtape Madness (@MixtapeMadness) September 7, 2019
Първото влизане за тейкдаун на Нурмагомедов се случи 1:20 секунди след началото на дуела, в което и двамата бяха внимателни и не предприемаха никакви опасности. Порие бе притиснат до оградата и разумно Хабиб реализира тейкдаун, въпреки краткотрайният първенец да се защитаваше нелошо. Дагестанецът доминираше върху гърба на съперника си и опита първо риър-некед-чоук, а след това и още една хватка с прилепяне на врата. Порие бе в огромна неволя, само че оцеля още един опит за привършване на борбата, като даже се изправи, само че още веднъж се превъртя и даде гърба си наоколо до оградата. В последните 30-ина секунди Хабиб приложи много сполучлив граунд-енд-паунд и нарани противника си с “чукове” и лакти.

Aaand Still.... 28-0

Khabib successfully defends his title in Abu Dhabi #UFC242 results: Khabib Nurmagomedov def. Dustin Poirier via submission (rear-naked choke) – Round 3, 2:06.

Khabib is now on a 12-Fight win streak inside the UFC octagon.pic.twitter.com/JepUV39G9B
— ON: MMA (@OnMMA) September 7, 2019
Вторият рунд бе много по-успешен за Порие, тъй като той съумя да вкара няколко десни крошета в главата на Хабиб и даже го разклати при размените, само че не след дълго Нурмагомедов реализира четвърти тейкдаун. Както обича да прави, руснакът заключи краката на противника със своите крайници и опита да му вкарва удари в лицето, притискащ го до оградата. Аркада се отвори на лявата вежда на Порие, който опитва два пъти несполучливо да контраатакува с гилотина. Финалните секунди на рунда още веднъж обаче минаха в граунд-енд-паунд, включващо колена.

Хабиб още веднъж бе подложен в неуместна обстановка при започване на идващия рунд (нов несполучлив опит за гилотина), само че относително рано отново съумя да го притисне до оградата и да приложи напън. Порие в последна сметка съобщи (за следващ път в сблъсъка) гърба си и стана жертва на риър-некед-чоук. Поредна шампионска победа за краля в категорията Хабиб!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР