Хаас може да се раздели с Кевин Магнусен преди началото

...
Хаас може да се раздели с Кевин Магнусен преди началото
Коментари Харесай

Ралф Шумахер: Хаас може да освободи Магнусен

Хаас може да се раздели с Кевин Магнусен преди началото на сезон 2023 във Формула 1. Това предвижда някогашният водач и сегашен тв анализатор Ралф Шумахер, който от няколко месеца интензивно лобира пред шефовете на Хаас да не освобождават племенника му Мик Шумахер, чийто контракт изтича в края на сегашния сезон.

До догатката на Ралф се смяташе, че Магнусен сигурно остава в отбора и за следващата година, а за втората кола ще се конкурират Мик и Нико Хюлкенберг, който към този момент удостовери, че договаря с отбора.

“Всичко е допустимо, вижте какво стана в последните няколко надпревари, може да се окаже, че мястото на Магнусен може да не е толкоз несъмнено - изясни Ралф пред Sky Германия. - От “Силвърстоун ” насам можем да заключим, че Ралф е по-стабилният и по-добрият водач на Хаас, както и този, който получава неверните тактики. В Мексико Мик на моменти беше с 0,6 секунди по-бърз от Магнусен, тъй че да изчакаме и да забележим какво ще стане в идващите надпревари. Надявам се, че в Хаас скоро ще вземат решение. Може би пък следващата година ще имаме двама германци във Формула 1. ”
 Хаас дава финален късмет на Мик Шумахер? Хаас дава финален късмет на Мик Шумахер?
След “Силвърстоун ” насам Мик има повече приключени надпревари от Магнусен - 5 против 4, само че Кевин е спечелил повече точки.
 Кога Хаас ще разгласи пилотския си състав за 2023 година? Кога Хаас ще разгласи пилотския си състав за 2023 година?
Два кръга преди края на сезона Магнусен е 13-и в класирането с 24 точки, а Мик - 16-и с 12 точки.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР