Х се бори с теглото си от десетилетия. До четиридесет

...
Х се бори с теглото си от десетилетия. До четиридесет
Коментари Харесай

Как лекарства против диабет станаха хит сред желаещите да свалят килограми

Х се бори с тежестта си от десетилетия. До четиридесет и четири годишнината си е пробвала всичко: диети, водене на прецизен дневник за дневния банкет на храна, спорт, извършения... „ Манията за намаляване контролираше живота ми “, споделя тя.

„ Тренирах обсесивно. Ако забравех да въведа някоя калория в приложението си за следене на диетата, ставах измежду нощ,. "

Да изглеждаш добре физически не е просто въпрос на суетност, а постоянно и на публично приемане.

Ф е фитнес инструктор. Висока е метър и шейсет, тежи към 79 кг. В един миг вижда, че губи доверието на клиентите си

Преди към година отива на обзор при доктор, профилиран в отслабването, и излива целия си стрес.

Човекът в бяла престилка изслушва всичко и най-после предлага известно лекарство за диабетици, чийто непряк резултат е отслабването.

И Ф отслабва бързо. В момента медикаментите за диабетици са най-големият шлагер по света за събаряне на килограми.

Ще чуете за тях в съвсем всеки фитнес, ще ви ги предпише диетолог, за тях се приказва в женските конгреси, в TikTok има поредност от видео клипове. В последна сметка ще чуете за Ozempic.

Това е комерсиалното название на дейното вещество семаглутид, инжекционно лекарство за контролиране на инсулина, създадено от датския фармацевтичен колос Novo Nordisk за лекуване на диабет.

В един миг лекарите, които предписват Ozempic виждат, че пациенти им всеобщо губят тегло. Тогава производителят организира клинични изпитвания върху хора с наднормено тегло и затлъстяване и открива, че използването на лекарството в действителност води до доста намаляване. Наред с резултатите, стимулиращи инсулина, семаглутидът забавя храносмилането, тъй че приемащите го се усещат сити за по-дълго време след хранене. От Novo Nordisk бързо се ориентират в обстановката и от наскоро оферират на пазара лекуване с по-висока доза семаглутид особено против за затлъстяване, единствено че под името Wegovy. Медикаментът беше утвърден за приложимост в Европейски Съюз през януари тази година.

Клиничните изследвания демонстрират, че семаглутид понижава енергийния банкет, усилва възприятието на задоволеност, чувството за цялостен корем и понижава възприятието на апетит, както и честотата и интензитета на непреодолимото предпочитание за хранене. И най-интересното - намалява желанието за храни с високо наличие на мазнини.

В момента доста хора, които не са нито диабетици, нито страдат от затлъстяване, употребяват ниски дози от лекарството като бърз и елементарен метод за намаляване. Една жена в известен конгрес споделя за друга жена, претърпяла „ цялостна смяна “ за една година. После се появява и втора, която е " неузнаваема " и най-после излиза наяве, че „ Всички са на него! “.

Лесно ще намерите лекари, които ще ви предпишат лекарства за диабет като средство за намаляване, споделя доктор С, която е ендокринолог в огромна столична болница. Най-често обаче за семаглутида става дума по фитнесите.

Това не е някакво изключение - преди време потребителки във конгрес бяха разкрили, че от известни и евтини капки против глаукома порастват дълги мигли.

Социалните медии са цялостни с открития с съображение и без съображение.

Използването на Ozempic единствено за намаляване се назовава „ не по предопределение “.

След като лекарството е открито като безвредно от Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати и Европейската организация по медикаментите, лекарите могат механически да го предпишат за всяко положение, което желаят, което не значи, че безусловно е добра концепция.

Резултатът от манията по Ozempic обаче води до неговия недостиг, като въпреки всичко става дума за медикамент за диабетици, които същински имат потребност от него. В момента в уеб страницата Фрамар и Ozempic и много по-евтиния Siofor, който от години се появява в България по форумите като средство за намаляване, могат да се купят със питане и не онлайн, което значи, че ви би трябвало и рецепта.

„ Не можем и няма да популяризираме, предлагаме или насърчаваме използването на нашите медикаменти не по предопределение “, споделя Наталия Саломао, старши шеф в Novo Nordisk в Съединени американски щати.

В същото време в доклада на компанията за първите шест месеца на корпоративния ѝ уебсайт има откъс от Ларс Фруергаард Йоргенсен, президент и основен изпълнителен шеф, който споделя: „ Много сме удовлетворени от растежа на продажбите през първата половина на 2022 година Ръстът се дължи на възходящото търсене на основани на GLP-1 лекувания за диабет, изключително Ozempic. Нашите артикули против затлъстяване също способстват за растежа, защото от ден на ден хора, живеещи с непотребни килограми, се лекуват и пазарът продължава да се уголемява. Представянето през първите шест месеца ни разреши да подобрим вероятностите си за цялата година. "

За първите 6 месеца Novo Nordisk регистрират 16% растеж в продажбите, само че в сегмента на продуктите за диабет и затлъстяване - 45%.

„ Семаглутидът няма да навреди на здравето ви. Той просто контролира метаболизма на глюкоза/инсулин, само че би трябвало да можете да понасяте страничните резултати. “, споделя доктор с който беседва екипа ни. Става дума за стомашно-чревните проявления - отичане на корема, запек, диария - които съпровождат приема на тези медикаменти, както и метформин (такъв е Siofor) и други, които са перорални форми на инсулинови регулатори.

Ясно е обаче, че доста пациенти са решили, че стомашното разстройство, което идва с техните седмични инжекции вкъщи, си заслужава.

В допълнение, използването " не по предопределение " излиза скъпо. Една инжекция седмично излиза близо 200 лв.. Тоест, намирането на доктор, подготвен да предпише Ozempic, с цел да ви помогне да се отървете от непотребните килограми, е единствено едно от трудностите. Цената е второто.

Свалянето на килограми с лекарства би трябвало да е последна мярка. Много хора прибягват до достиженията на фармацията без изобщо да са пробвали да реализират неизменност в използването на здравословна диета и постоянен спорт.

Загубата на тегло и поддържането на тежестта са свързани и с метода на живот - с изключение на диетата и упражненията, значими са и постоянният сън и равнищата на стрес.

Да създадем някой по-малко физически гладен няма да реши целия проблем, споделят специалистите. Хората злоупотребяват с медикаменти, даже с кокаин за задачите на контрола над тежестта си. Кокаинът също може да ви " помогне " да свалите няколко кг, само че не и да го поддържате.

Фармацията прави огромни неща, само че не и вълшебства.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР