Х отелиери поискаха безплатна сянка по морето. Много от местата

...
Х отелиери поискаха безплатна сянка по морето. Много от местата
Коментари Харесай

Безплатна сянка по морето - възможно ли е

Х отелиери желаеха безвъзмездна сянка по морето. Много от местата за настаняване по Северното Черноморие може би няма да отворят порти на 1 май, оповестиха от сектора във Варна.

Като избавителен пояс за летния сезон те оферират чадърите и шезлонгите по морето да бъдат безвъзмездни в идващите три години, предава

"Ние си мислим, че излизаме от тежката 2020 година, само че идната 2021 година е още по-нестандартна и предизвикателна. Пред нас стоят ужасно доста проблеми, които се надявам да преодолеем взаимно с управляващите ", счита ръководителят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев.

Той разяснява и дали предлагането за безвъзмездни чадъри и шезлонги може да опълчи хотелиери и концесионери.

"Живеем в доста друг свят. Не би трябвало да съпоставяме с предишни естествени години. В момента туристическият отрасъл е в сложна година, чака ни още доста по-трудна от миналата и всички би трябвало да си подадем ръка. Не би трябвало да се разделяме, тъй като имаме един общ интерес ", изясни Косев.

Зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева уточни, че от отрасловото министерство чакат мъчно начало на летния сезон. В доста по-голяма степен обаче туристическият отрасъл бил по-подготвен, спрямо предходната година.

"Обстановката е доста динамична. Имаме чувството и несъмнено, увереността, че за това, че сезонът може да бъде и по-добър от миналогодишния. Наясно сме и с опцията началото да бъде по-трудно предвид на по-големия брой болни. Смятам, че и в доста по-голяма степен сме готови и сме извадили поучения ", посочи тя.

Георгиева изясни, че едно от предложенията, което ще бъде дискутирано, е да няма концесионни такси и на тази база да има безвъзмездни чадъри и шезлонги.

"Министерството ще разиска това, както и всички останали оферти. Ще се търси салдото в предлагането на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация, ще търсим мнението на концесионерите ", заяви зам.-министърът.

Още по тематиката вижте във видеото нагоре.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР