Гювеч за вечеря от останалите от обяд кюфтета сервират родни

...
Гювеч за вечеря от останалите от обяд кюфтета сервират родни
Коментари Харесай

Кошмар по Черноморието! Хотели предлагат гювеч от стари кюфтета, мият мръвките от яхнията, за да ги използват отново!

Гювеч за вечеря от останалите от обяд кюфтета сервират родни хотели по морето, които оферират услугата ол инклузив. Основният принцип е нищо да не се изхвърля, споделят работещи в кухните по Южното Черноморие, твърди " Телеграф ". Така неизядените салати се трансформират в миш-маш на обяд, Кус-кусът за закуска се употребява вместо ориз с пълнени чушки. В баките с крем супи са претворени всички останки от картофи, фасул и каквото там има на разположение. Набляга се най-вече на картофите и тестените влюда, които имитират разнороден подбор.

Картофените шедьоври извират отвред - пържени картофки, салата от варени картофи, крокети, картофени кюфтета, огретен. За вечеря още веднъж картофът избавя ситуацията - пиле с картофи, постна яхния с картофи, картофи, запечени с яйца.

Българските хотели оферират и нечувани на никое място по света гозби. Готвачите забъркват каквото имат на разположение и по този начин от тенджерите им излизат невероятни комбинации като ориз с картофи или бял фасул с картофи. За лукс се прибавят и късчета карначета, само че единствено в случай че са останали от закуската.

Готвачи описват за същински ужасии в кухните на първокласни хотели. " Нищо не се хвърля, има си предписание, че всичко останало се готви още два пъти. Преди години работех в хотел, чийто притежател ни караше да измиваме мръвките от яхнията и да ги готвим още веднъж. И в случай че не успеем да приготвим ново ядене, ни глобяваше. Глоби имаше и за изхвърлената храна, която няма метод повече да сготвим, тъй като се е развалила. Чувал съм сътрудници, че в някои по-мизерни хотели ги карали да мият остатъците от чиниите, от които туристите са яли. Но не знам дали е истина, тъй като персонално аз такова нещо не съм вижда ", твърди готвач с дълъг стаж по родните курорти. В сектора на кулинарите се носи мълвата, че неотдавна хотелиерите са измислили нов метод да пестят от храна. Тарикатите издавали телеграма да се готви недопечено и безвкусно, без сол и подправки, тъй че и най-ящните и непретенциозни туристи да не могат да ядат гозбите им.

Други хотелиери пък ползват невероятни селски хитрини, с цел да пестят освен от храната, само че и от кафето. Ободрителната утринна напитка публично е включена в по този начин наречения ол инклузив, само че на процедура туристите са принудени да си я заплащат. Номерът е, че кафето е налично единствено в избрани часове - от 12:00 до 15:00 и след 22:00 часа вечерта! Точно тогава обаче на никого не му се пие кафе, по тази причина и безплатната сякаш напитка си остава спестена. Кафето се харчи най-много заран и след обедната отмора. Точно тогава обаче ол инклузивът инцидентно не го предлага. В същото време всички барчета от ранни зори оферират всевъзможни алкохолни коктейли. В 22:00 часа раздаването завършва, а на човек му се допива. Никой не го стопира, единствено че коктейлите към този момент са против възнаграждение.

Кошмарът с ол инклузива продължава и по Северното Черноморие. " В 5-звездния хотел, в който бяхме отседнали край Варна с настройката да си прекараме добре почивката, бяхме тотално разочаровани ", разяснява фамилна двойка посетители, възползвали се от офертите за ранното море. " Всеки ресторант в комплекса оферираше едно или най-вече две предястия, едно главно и един десерт. Всичко друго се поръчваше на място и се заплащаше настрана. Така разбрахме, че не трябва да се опитваме да вършим разлика сред нашенски 5 звезди и ведомствена почивна станция от соцвремената ", описват препатилите туристи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР