Гюров не е прав - парламент може да има и

...
Гюров не е прав - парламент може да има и
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Да говориш за втори мандат и да кажеш, че няма да представиш правителство дотогава, е някак си нелогично


Гюров не е прав - парламент може да има и без тях, акцентира водачът на ГЕРБ

„ Нашата парламентарна група стартира през днешния ден по браншове да беседва по програмата на ПП-ДБ, с цел да забележим какъв брой е реалистична, дали е надценена, дали е финансирана. Ясно е, че 50 млн. в инфраструктура за Юг-Север ги няма “. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, в коридорите на Народното събрание.

„ Опитах се да се абстрахирам от утринните коментатори, само че не е почтено по отношение на нашите гласоподаватели. Не сме поставяли ултиматуми. Да приказваш за втори мандат и да кажеш, че няма да представиш държавно управление до тогава, е някак си нелогично. Второ – когато казваш, че не искаш поддръжка от ГЕРБ-СДС, а от другите партии в Народното събрание, до момента в който ние отхвърляме да преговаряме с всеки различен, те не престават да ни приказват за другите – те имат имена “, продължи ръководителят на ГЕРБ.

„ Ние отхвърляме да преговаряме с различен, тъй като считаме, че най-стабилно ще бъде държавно управление сред първите две партии. Явно Движение за права и свободи са по-приемливи от ГЕРБ. Да го кажат на гласоподавателите си “, разяснява Борисов.

„ До този миг слушам, че се приказва за едно младо момче – едва ли има този юридически опит за началник на правната комисия “, означи той.

По думите му би трябвало да се употребява и днешният ден, с цел да се наложат стратегиите една върху друга.

, закани се Борисов.

Според него би трябвало да има кабинет от специалисти като Томислав Дончев и Красимир Вълчев.

„ Днес ще имаме среща по цялата стратегия. Пращам хората, които са я писали. Да обсъдят какъв брой пари за кои браншове и има ли ги тези пари в програмата. Няма период за търпението. Считам, че това ще е най-хубаво и ще проявим самообладание макар обидното отношение “, сподели още водачът на ГЕРБ.

„ Вярвам в положителното. „ Промяната “ по този начин се прокламират “, посочи Борисов.

„ Ако ние се разберем по програмата, няма значение в кой мандат ще се случи. Когато има стратегия, и това няма значение “, сподели Борисов в отговор на въпрос дали ще има значение, в случай че ПП-ДБ предложат Кирил Петков за министър председател.

Той е безапелационен, че програмата е най-важна.

По проблема с Пловдивския панаир Борисов уточни, че от месеци не поддържа контакт с кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Лидерът на ГЕРБ счита, че няма по какъв начин първите две политически обединения да не се схванат за програмата.

„ Там тъкмо и ясно написа кое какъв брой коства. Ще се схванат при всички случаи, тъй като там има 10-12 милиарда лева за финансови разноски. Ако ги махнем всичките, ще отидат за обществени. Приемаме този проект и хората знаят, че 1 година няма да се строи нищо “, посочи водачът на ГЕРБ.

Попитан щом няма по какъв начин да не се схванат за програмата, а тя е най-важна, то тогава държавното управление би трябвало да е несъмнено, той отговори по този начин:

„ И аз по този начин обмислям. Остава единствено един дебелоглав “.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР