Гюндоган короняса Манчестър Сити след магичен обрат срещу Астън Вила

...
Отборът на Манчестър Сити стана шампион на Англия за втори
Коментари Харесай

Отборът на Манчестър Сити стана шампион на Англия за втори пореден път, след като победи Астън Вила с 3:2 у дома. "Гражданите" изоставаха с два гола 15 минути преди края на двубоя, но стигнаха до пълен обрат и триумфираха с титлата, докато конкурентът им Ливърпул победи Уулвърхемптън с 3:1 на "Анфийлд", но завърши с точка по-малко.
Феновете на Сити нахлуха на терена на "Етихад" след последния съдийски сигнал
Последният кръг на Висшата лига се разви по изключително драматичен начин, като мърсисайдци изостанаха в резултата още в третата минута, когато Педро Нето изведе "вълците" напред от непосредствена близост след бърза контраатака и добро подаване на Раул Хименес. В същото време Сити имаха проблеми да пробият организираната и мотивирана защита на Астън Вила, а в 24-та минута Садио Мане изравни резултата на "Анфийлд".

Ситуацията стана още по-тежка за Сити в 37-та минута, когато Мати Кеш завърши с глава контраатака на Астън Вила и даде преднина на бирмингамци. Мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола направи една смяна на почивката, като вкара Александър Зинченко в игра, но въпреки това възпитаниците му изглеждаха безидейни в атака, а в 69-та минута бившият халф на Ливърпул Филипе Коутиньо вкара втори гол за Виланите. В този момент изглеждаше, че всичко е в ръцете на Ливърпул, които се нуждаят от един гол, за да стигнат до рекордна 20-та титла в историята си.
За втори път Ливърпул печели повече от 90 точки, но не става шампион
В този момент Гуардиола вкара в игра Илкай Гюндоган и това се оказа една от най-добрите смени в богатата му кариера. В 76-та минута Гюндоган намали изоставането на своите с глава след центриране на друга резерва - Рахийм Стърлинг, а това даде началото на знаменит обрат за Сити. Само две минути по-късно Родри изравни с точен изстрел по земя от далечно разстояние след добър пробив и асистенция на Зинченко, а след още три минути Гюндоган бе в прегръдките на съотборниците си, след като прати топката в мрежата на Вила от непосредствена близост след прецизна асистенция на Де Бройне.

Ливърпул намери сили също да стигне до обрат с голове на Мохамед Салах и Анди Робъртсън, които донесоха на "червените" успех с 3:1, който обаче не бе достатъчен за тима.

По този начин Манчестър Сити завърши сезона с 93 точки, една повече от Ливърпул, и спечели четвърта титла на Англия в рамките на пет години. Тимът на Юрген Клоп пък се прости с мечтата за исторически куадрупъл и за втори път в рамките на четири години не стана шампион, въпреки че натрупва повече от 90 точки.

За Сити това е осма титла на Англия в историята на клуба, докато Ливърпул продължава да има 19 титли, една по-малко от големия си съперник Манчестър Юнайтед. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР