Гвардеец от военно-въздушните сили на САЩ е обвинен за изтичането

...
Гвардеец от военно-въздушните сили на САЩ е обвинен за изтичането
Коментари Харесай

Арестуваха гвардеец за теча на секретни данни от Пентагона

Гвардеец от военно-въздушните сили на Съединени американски щати е упрекнат за приключването на секретните мейли от Пентагона и през днешния ден ще се яви в съда в Бостън, съобщи Би Би Си. 21-годишният Джак Тейшейра беше задържан от ФБР в дома си през вчерашния ден. Отведен е по къси панталони и тениска, до момента в който хеликоптери кръжаха над къщата. 

Според медиите Тейшейра е апетитен за водач на онлайн чат група, формирана най-вече от младежи, където за първи път преди месеци се появяват документите.

Срещу него е повдигнато обвиняване за забранен теч на класифицирана информация. Мейлите са окачествени от Вашингтон като създаващи опасности за националната сигурност.

Самият Тейшейра е работил като ИТ експерт в разследващото звено. Той се е включил към Националната армия през 2019 година

В продължение на месеци младежът е разгласил в чат-група секретни документи на Пентагона. Сред тях информация за войната в Украйна, Китай и съдружници на Вашингтон. Мотивите му към този момент остават незнайни, само че се допуска, че 21-годишният Тейшейра не е задграничен сътрудник. От Пентагона дефинират дейностите му като тенденциозен незаконен акт. Това е най-голямото приключване на секретни данни в Съединените щати от години.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР