Гузен - негонен бяга или как МОН излезе от изведнъж

...
Гузен - негонен бяга или как МОН излезе от изведнъж
Коментари Харесай

Контрера, ВМРО: Защо МОН не реагира за „Аз съм българче“ при самата публикация в „Свобода Европа“?

Гузен - негонен бяга или по какъв начин МОН излезе от внезапно будната кома и подскочи по тематиката със стихотворението „ Аз съм българче “. От четвърти януари има една публикация  на „ Свободна Европа “ – „ Демографска рецесия? Мигрантска рецесия? До къде води страхът от загуба на еднаквост? “.

 

Това е писанието, съдържащо въпроса по какъв начин мигрантите щели да се интегрират, учейки „ Аз съм българче “. Там се разсъждава, че сходни творби надали не пречели на интеграцията на 100 000 деца на мигранти... Именно този откъс възбуди публичното напрежение на фона на посоченото число 100 000 деца на мигранти, на фона на неуредиците към Шенген и така нататък

 

Това написа в своя позиция във Facebook ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация – София и общински консултант в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

 

Позволих си да разясня безумието във въпросната публикация. Част от коментара ми беше отразен в някои електронни медии. Изведнъж МОН реши да подскочи по тематиката и да разгласи, че се разпространявала дезинформация. Без никой да е споменавал МОН, без да е коментирано или питано изобщо, внезапно министерството изскочи от нищото под паника да изяснява, че нямало такова нещо, продължава Контрера.

 

И тук излизат въпросите: Защо МОН не реагира още на 4-5 януари, когато въпросната публикация на „ Свободна Европа “ излиза? Защо МОН бърза да опровергае „ подправена информация “, само че не опровергава тезите в публикацията, която в действителност е първоизточник? Много забавно, счита общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

 

Ето какво още написа той:

 

Това се случва редом с публичния скандал към тематиката с „ Школо “ и обстоятелството, че персоналните данни на възпитаници и родители в действителност попадат в ръцете на английска компания. Оказва се, че цялата ни държавна конструкция, воглаве с МОН, Министерство на електронното ръководство и „ Информационно обслужване “, не могат да управляват електронните дневници на учебните заведения, само че комерсиално сдружение може... Пореден парадокс.

 

Що се отнася до тематиката със „ Свободна Европа “ и „ Аз съм българче “ за мен казусът е пределно явен. Ултралибералните кръгове тестват публичното мнение с сходни намеци и приготвят почвата за поредна стъпка към националното обезличаване на просветителната система. Те си го споделят във въпросната публикация - просветителната система била етно ориентирана, т.е. към българите, а не е космополитна, да кажем. А към кого да е ориентирана българската просветителна система? Към марсианците?

 

МОН сподели неспокойствие. Очевидно има защо, само че не го споделят. Подобна реакция като на жилнат за една институция демонстрира гузна съвест. Пак ще кажа - МОН не реагира против внушението на „ Свободна Европа “, само че реагира против реакциите против „ Свободна Европа “. Това значи доста.

 

Между другото МОН дължи отговор и коментар поддържа ли тезите във въпросната публикация на либерал-екстремистката медия. Истината е, че немалка част от жителите нямат никакво доверие към МОН, изключително на фона лъсналите дефицити в образованието на нашите деца. Това виждат ли го? И кой е виновен - допускам това отново е дезинформация? МОН за толкоз години по този начин и не отговори на въпроса по какъв начин от учебно заведение излизат функционални необразовани хора.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР