Густаво Петро ще стане първият ляв президент на Колумбия. Той

...
Густаво Петро ще стане първият ляв президент на Колумбия. Той
Коментари Харесай

Първият ляв президент на Колумбия встъпва в длъжност днес

Густаво Петро ще стане първият ляв президент на Колумбия. Той бе определен от гласоподаватели, които се надяват, че той може да подтиква амбициозни обществени и стопански промени за понижаване на насилието и задълбочаващото се неравноправие в поляризираната страна в Андите, оповестява организация Ройтерс, представена от.

Петро, ​​бивш член на партизаните М-19, би трябвало да постави клетва в Bolivar Plaza в Богота през днешния ден.

Председателят на Сената Рой Барерас ще постави клетва пред него пред към 100 000 души, в това число испанския крал Фелипе VI, минимум девет латиноамерикански президенти и елементарни колумбийци, поканени от Петро. Новият вицепрезидент Франсия Маркес, екологичен деятел и някогашна икономка, ще бъде първата афро-колумбийка, която ще заеме поста.

Петро, ​​62-годишен някогашен сенатор, съобщи, че първият му приоритет ще бъде битката с глада в страна от 50 милиона, където съвсем половината от популацията живее в някаква форма на беднотия.

Данъчна промяна на стойност 5,8 милиарда $, която ще увеличи таксите за хората с високи приходи за финансиране на обществени стратегии, ще бъде препоръчана в Конгреса в понеделник от новия министър на финансите Хосе Антонио Окампо.

" Прекалено съм нервозен, с цел да бъда президент ", сподели неотдавна Петро пред студенти.

Петро даде обещание гратис държавно университетско обучение и промени в опазването на здравето и построи необятна коалиция в Конгреса от леви и центристки партии, с цел да одобри неговата платформа.

Новият президент, някогашен кмет на Богота, също даде обещание да възобнови опетнените мирни договаряния с бунтовниците от Националната освободителна войска (ELN) и да приложи спокойно съглашение от 2016 година за някогашни партизански членове на ФАРК, които го отхвърлят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР