Гурбетчия се прибра след 28 години в Словакия, почерпи приятели

...
Гурбетчия се прибра след 28 години в Словакия, почерпи приятели
Коментари Харесай

Гурбетчия се прибра след 28 години в Словакия, почерпи за рождения си ден, на сутринта...

Гурбетчия се прибра след 28 години в Словакия, почерпи другари за 64-ия си рожден ден, на сутринта го откриха мъртъв.

Ангел Рангелов се прибра в родното си село Мламолово, община Бобов дол, преди към седмица. На 27 октомври събрал на тежка маса другари и родственици да отпразнува рождения си ден. Купонът траял до късно вечерта. На сутринта негов другар го потърсил и го разкрил мъртъв в двора на родната му къща. Веднага е подаден сигнал на тел. 112. На място пристигнали екипи от Спешен център и РУП – Бобов дол. Лекарите единствено установили гибелта на гастарабайтера. При огледа криминалистите от РУП – Бобов дол не са открили следи от принуждение, оповестява " Струма.бг ".

 

 

 

Ангел Рангелов напуснал родното Мламолово незабавно след 10 ноември 1989 година Заселил се в Словакия. Там в град Комарно основал семейство. Има двама синове. Те също избрали живота на татко си, и двамата са гастарбайтери. Единият живее в Англия, а другият в Холандия.

 

„ Ангел работеше в бранша на металообработването и оттова се пенсионира. През годините си идваше постоянно. Не можеше да не помни родното си село, макар че родителите му починаха от дълго време. Съдбата му отреди да прелети стотици километри и да почине в родния си дом “, описа кметът на Мламолово Георги Александров. Той с огромна тъга описа за последното предпочитание на Ангел:

 

„ На втория ден, откакто се прибра, Ангел пристигна в кабинета ми и ми съобщи, че преди да си тръгне за Словакия, желае да направи нещо положително за селото. В Бюрото по труда в Комарно, където е живеел, негова близка му е дала обещание по стратегия на Европейски Съюз да назначи в някоя компания двама младежи от селото, които да работят една година на прехрана на компанията. Хем ще се научат на поминък, хем ще научат и езика, сподели ми Ангел. Намерих двама младежи, само че тъпо, желанието му да даде самун на момчетата от родното му село не се сбъдна, умря “.

 

Тленните остатъци на А. Рангелов не са заровени. Съпругата му се пробва да уреди посредством посолството той да бъде заровен в Словкия, където е фамилията му.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР