Гурбетчии от Родопите и жители на пограничните села в Гърция

...
Гурбетчии от Родопите и жители на пограничните села в Гърция
Коментари Харесай

Започнаха да търсят в Гърция 16-годишния, блъснал хора в Триград

Гурбетчии от Родопите и поданици на пограничните села в Гърция са почнали издирването на 16-годишния Кристиян, който е в неопределеност от събота след среднощ, откакто блъсна туристи в Триград със фамилното „ Ауди " и избяга, предава „ Дарик ". Вече шести ден няма и диря от ученика от София, който бе на посетители на баба си в родопското село.

„ Разширяваме периметъра на търсене, включват се и доста нови хора в издирвателните акции, нощес сме претърсили необитаемите къщи в прилежащите села, само че няма и диря от него ", заяви кметът на Триград Цветан Славков. По негова информация, от през днешния ден към този момент доброволци и гурбетчии от Родопите са почнали претърсването и на местностите в съседство на Триград, Буйново и Кожари в Гърция.

„ Там има много секачески колиби, където може да се подслони. Ангажирали сме хора от региона, които работят там, както и локално население, които добре знаят българския език ", добави Славков.

Хората от Триград се тормозят към този момент съществено за неговото здраве, защото той е облечен леко, а температурите нощем в планината падат много, а прогнозите за времето в околните дни не са по никакъв начин удобни за оцеляване в планината.

Ученикът изчезна в събота малко след среднощ, откакто блъсна туристи в Триград. Тогава пострадаха четирима индивида, сред които има и шест годишно дете.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР