Гумите със зимни характеристики са задължителни от днес. Според последните

...
Гумите със зимни характеристики са задължителни от днес. Според последните
Коментари Харесай

Подходящите за зимата гуми са задължителни от днес

Гумите със зимни характерности са наложителни от през днешния ден. Според последните промени в закона, признати при започване на 2017 година, от 15 ноември до 1 март колите би трябвало да са със зимни гуми или с такива с минимална дълбочина на протектора 4 мм. За зимните гуми минималната дълбочина на протектора е 1.6 мм. От през днешния ден при инспекциите в границите на вървящата от две седмици акция " Зима " полицията ще постанова и наказания.

Глобата за неизрядните водачи е 50 лв., като се лишават и 6 контролни точки. Дали грайферът е в нормата може да се ревизира елементарно с монета от 1 лев. При слагането й в протектора той би трябвало да покрива кръга към междинната част.

Производители на гуми предизвестяват, че 4 мм грайфер е дребен и той би трябвало да е най-малко 5 мм, с цел да " работи " гумата добре.

Освен грайфера би трябвало да се има поради и възрастта. Ако гумите са били в дейна приложимост повече от 6 години, сцеплението им на сняг и лед ще е доста лимитирано, даже и да имат прилична шарка.

През зимата е целесъобразно гумите да бъдат напомпани с 0.2 бара над посочените от производителя на автомобила стойности, защото поради разликите в температурите налягането пада. Добре е то да се ревизира в гумите, когато те са студени, защото след шофиране те постоянно демонстрират по-високо налягане.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР